Product

Άγγελος Σικελιανός ή τα Πολιτικά πρόσωπα των θεών

Product

Άγγελος Σικελιανός. Eva Palmer - Σικελιανού. Δελφικές γιορτές

Άγγελος Σικελιανός, ο αρχάγγελος της ποίησης

Κωδικός:
97583
Manufacturer: 
Description: 

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί το Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Macquarie με παρότρυναν για το θέμα. Δηλαδή, την παρουσίαση της ποίησης του Άγγελου Σικελιανού, συγκρίνοντάς την με τους δύο μεγάλους εθνικούς ποιητές, τον Ζακυνθινό Διονύσιο Σολωμό και τον Μεσολογγίτη Κωστή Παλαμά.
Ο Άγγελος Σικελιανός είναι ανερμήνευτος, δύσκολος, μυστηριώδης, είναι ας πούμε "σκοτεινός", σαν τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Ηράκλειτο. Είναι και λιγότερο προβεβλημένος στο ελληνικό κοινό, αλλά είναι σπουδαίος και κυριαρχεί στον ελληνικό Παρνασσό. [...]

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί το Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Macquarie με παρότρυναν για το θέμα. Δηλαδή, την παρουσίαση της ποίησης του Άγγελου Σικελιανού, συγκρίνοντάς την με τους δύο μεγάλους εθνικούς ποιητές, τον Ζακυνθινό Διονύσιο Σολωμό και τον Μεσολογγίτη Κωστή Παλαμά. Ο Άγγελος Σικελιανός είναι ανερμήνευτος, δύσκολος, μυστηριώδης, είναι ας πούμε "σκοτεινός", σαν τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Ηράκλειτο. Είναι και λιγότερο προβεβλημένος στο ελληνικό κοινό, αλλά είναι σπουδαίος και κυριαρχεί στον ελληνικό Παρνασσό. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Λογοτεχνικό δοκίμιο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87564-6-4
Book pages: 
150
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Β. Α. Λαμπρόπουλος είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας 60 βιβλίων από τα οποία έχουν εκδοθεί τα 55. Ο εκδοτικός οίκος Βασδέκη έχει εκδώσει περισσότερα από 15 , μεταξύ των οποίων λογοτεχνικά, έρευνας, ιστορίας, δοκίμιο και δημοσιογραφικά.
Ο συγγραφέας είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ , μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, της Ένωσης Αιτωλοακαρνανών Λογοτεχνών κ.ά. Συνεργάζεται με την ΑΧΕΠΑ Νέας Νοτίου Ουαλίας και Νέας Ζηλανδίας, ως συντονιστής μέλος του Δ.Σ. του Κένρου Ποίησης και Ελληνικής Λογοτεχνίας "Κωστής Παλαμάς", στο Σίντεϋ και είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Αυστραλίας.

Subtitle: 
Λογοτεχνικό δοκίμιο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87564-6-4
Book pages: 
150
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο