Product

Άγιον Όρος

Product

Άγιον Όρος

Άγιον Όρος

Κωδικός:
106821
Manufacturer: 
Description: 

[...] Από τα τριαντατρία ποιήματα της συλλογής, όσα και τα έτη της επί της παρουσίας του Χριστού, τα είκοσι έξι έχουν άμεση σχέση με το Άγιον Όρος. Τα πρώτα τρία παρουσιάζουν το Άγιον Όρος ως τόπο αγιοβάδιστο, ως αγιοκρατούσα πολιτεία και τα μοναστήρια ως πύργους της προσευχής. Ακολουθούν τέσσερα ποιήματα δυο παρουσιάζουν τη σχέση της Παναγίας με το Άγιον Όρος, και δυο που αναφέρονται σε μεγάλους Αγιορείτες Άγιους, στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά και στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, του οποίου μάλιστα τον ύμνο μελοποιεί η ίδια η ποιήτρια ως γνώστης της Βυζαντινής μουσικής και υμνογράφος.

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Από τα τριαντατρία ποιήματα της συλλογής, όσα και τα έτη της επί της παρουσίας του Χριστού, τα είκοσι έξι έχουν άμεση σχέση με το Άγιον Όρος. Τα πρώτα τρία παρουσιάζουν το Άγιον Όρος ως τόπο αγιοβάδιστο, ως αγιοκρατούσα πολιτεία και τα μοναστήρια ως πύργους της προσευχής. Ακολουθούν τέσσερα ποιήματα δυο παρουσιάζουν τη σχέση της Παναγίας με το Άγιον Όρος, και δυο που αναφέρονται σε μεγάλους Αγιορείτες Άγιους, στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά και στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, του οποίου μάλιστα τον ύμνο μελοποιεί η ίδια η ποιήτρια ως γνώστης της Βυζαντινής μουσικής και υμνογράφος. Στα ακολουθούντα είκοσι ποιήματα παρακολουθεί η συγγραφεύς τη μοναχική ζωή από την αρχή της, από το δόκιμο καλογερόπουλο μέχρι τον τελειωθέντα θεόπτη μοναχό, με ενδιάμεσες αναφορές στους μοναχικούς αιώνες, στα πνευματικά κατορθώματα της ερημιάς και της σιωπής [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Subtitle: 
Μετάληψη αναγέννησης: Ποίηση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6601-68-4
Book pages: 
44
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαριάννα Μώρου γεννήθηκε στην Καβάλα και από το 1965 διαμένει στη Θεσσαλονίκη όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της. Είναι σύζυγος του υποστατήγου εν αποστρατεία, Σωκράτη Μπανιάα. Γράφει από το 1992. Γνωρίζει ιταλικά και έχει ασχοληθεί με μεταφράσεις τεχνικού και λογοτεχνικού περιεχομένου. Είναι σχεδιάστρια Τ.Ε.Ι. και πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Subtitle: 
Μετάληψη αναγέννησης: Ποίηση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6601-68-4
Book pages: 
44
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο