Product

Άγιος Ιερομάρτυς Αντίπας Επίσκοπος Περγάμου

Product

Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

Κωδικός:
96194
Manufacturer: 
Description: 

Ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος ήταν ένας ασκητής, ένας ερημίτης του βουνού, αλλά τα γραπτά του έχουν καθολική εμβέλεια. Δεν απευθύνονται μόνο στην έρημο, αλλά και στην πόλη, ούτε μόνο στους μοναχούς, αλλά σε όλους τούς βαπτισμένους. Με μεγάλη ζωντάνια μιλά για θέματα που αφορούν όλους τους χριστιανούς: για τη μετάνοια και την ταπεινοφροσύνη, για την προσευχή, για το μοναχισμό και την κοινότητα, για τη σιωπή, το θάμβος την έκσταση αλλά προπαντός για το επιστέγασμα όλων αυτών που είναι η αγάπη του Θεού και η αγάπη του πλησίον.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος ήταν ένας ασκητής, ένας ερημίτης του βουνού, αλλά τα γραπτά του έχουν καθολική εμβέλεια. Δεν απευθύνονται μόνο στην έρημο, αλλά και στην πόλη, ούτε μόνο στους μοναχούς, αλλά σε όλους τούς βαπτισμένους. Με μεγάλη ζωντάνια μιλά για θέματα που αφορούν όλους τους χριστιανούς: για τη μετάνοια και την ταπεινοφροσύνη, για την προσευχή, για το μοναχισμό και την κοινότητα, για τη σιωπή, το θάμβος την έκσταση αλλά προπαντός για το επιστέγασμα όλων αυτών που είναι η αγάπη του Θεού και η αγάπη του πλησίον. Με σωστά επιλεγμένα αποσπάσματα από το σύνολο των γραπτών του, ο συγγραφέας, επίσκοπος Ιλαρίων Αλφέγιεφ, αφήνει τον ίδιο τον Ισαάκ να μιλήσει για τον εαυτό του, έτσι που μπορεί να ακουστεί καθαρά η αληθινή φωνή του αγίου. Μια έκδοση μοναδική, αφού δημοσιεύονται για πρώτη φορά στα Ελληνικά εκτεταμένα τμήματα από το δεύτερο μέρος των γραπτών του αγίου Ισαάκ, που για πολύ καιρό υπήρχε ο φόβος ότι είχαν χαθεί, αλλά ξαναβρέθηκαν και έγιναν προσιτά από το Δρα Sebastian Brock.
Subtitle: 
Ο πνευματικός του κόσμος
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-328-255-3
Book pages: 
385
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων Αλφέγιεφ γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1966 στη Μόσχα. Φοίτησε στο μουσικό σχολείο και στην Μουσική Ακαδημία της Μόσχας. Από το 1984 μέχρι το 1986 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στο ρωσικό στρατό.
Το 1987 εκάρη μοναχός, χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος και Ιερομόναχος. Από το 1987 έως το 1991 σπούδασε στο Θεολογικό Σεμινάριο και στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας, όπου και με το πέρας των εκεί σπουδών του, το 1991, διορίστηκε καθηγητής στην ίδια τη Θεολογική Ακαδημία. Από το 1993 έως το 1995 παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου και έλαβε το διδακτορικό του, υποβάλλοντας διατριβή με θέμα "Ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος και η ορθόδοξη παράδοση".
Όταν επέστρεψε στην Μόσχα το 1995, διορίστηκε βοηθός Μητροπολίτης Κυρίλλου του Σμολένσκ στο Τμήμα εξωτερικών της Εκκλησίας της Ρωσίας. Το 1999 ανέλαβε Διδάκτωρ του Ορθόδοξου Θεολογικού Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων, υποβάλλοντας διατριβή με θέμα "Βίος και διδασκαλία του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου". Στις 27 Δεκεμβρίου 2001 εξελέγη Επίσκοπος, από την Πατριαρχική Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρωσίας. Χειροτονήθηκε το 14 Ιανουαρίου 2002 στο καθεδρικό ναό Χριστού του Σωτήρος Μόσχας. Στις 17 Ιουλίου 2002 ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μόσχας στη Βρυξέλλες και στις 7 Μαΐου 2003 διορίστηκε επίσκοπος Βιέννης και Αυστρίας.
Στις 31 Μαρτίου του 2009 με απόφαση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και της Ιεράς Συνόδου ο Επίσκοπος Ιλαρίων αποχώρησε από τη διοίκηση της επαρχίας Βιέννης Αυστρίας και Ουγγαρίας και διορίσθηκε Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου με τον τίτλο επίσκοπος Βολοκολάμσκ.
Στις 9 Απριλίου του 2009 διορίσθηκε Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της εικόνας της Παναγίας "Πάντων των θλιβομένων η χαρά" στην οδό Μπολσάγια Ορντίνκα της Μόσχας.
Στις 20 Απριλίου του 2009 στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κρεμλίνου προήχθη στο βαθμό του Αρχιεπισκόπου από τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.
Την 1 Φεβρουαρίου του 2010 στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας ανυψώθηκε σε Μητροπολίτη από τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.
Ομιλεί πέντε γλώσσες - ρωσικά, αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά και γερμανικά. Μεταφράζει τα έργα των αγίων πατέρων της Εκκλησίας απο ελληνικά και αρχαία συριακά στα ρωσικά. Παράλληλα, έχει συνθέσει ποικίλα έργα συμφωνικής μουσικής, που έχουν γνωρίσει αλλεπάλληλες εκτελέσεις ανά τον κόσμο.

Subtitle: 
Ο πνευματικός του κόσμος
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-328-255-3
Book pages: 
385
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο