Product

Άγρια παιχνίδια

Product

Άγρια προσφορά

Άγρια πιπερόριζα

Κωδικός:
84062
Αuthor: 
Description: 

Όπως και στα τρία προηγούμενα βιβλία της, η Anchee Min μιλά και πάλι για τις δραματικές εμπειρίες της από την Πολιτιστική Επανάσταση που σημάδεψαν τα νιάτα της. Σε τούτο το βιβλίο, ένα λεπτό και δυνατό μυθιστόρημα, μάς διηγείται μια συγκινητική ιστορία που βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε αυτές τις τραγικές εμπειρίες από οτιδήποτε έχει γράψει μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας με ειλικρίνεια και δεξιοτεχνία τις ψυχολογικές και σεξουαλικές διαστροφές εκείνης της εποχής.

12,72 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όπως και στα τρία προηγούμενα βιβλία της, η Anchee Min μιλά και πάλι για τις δραματικές εμπειρίες της από την Πολιτιστική Επανάσταση που σημάδεψαν τα νιάτα της. Σε τούτο το βιβλίο, ένα λεπτό και δυνατό μυθιστόρημα, μάς διηγείται μια συγκινητική ιστορία που βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε αυτές τις τραγικές εμπειρίες από οτιδήποτε έχει γράψει μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας με ειλικρίνεια και δεξιοτεχνία τις ψυχολογικές και σεξουαλικές διαστροφές εκείνης της εποχής. Όταν συναντάμε για πρώτη φορά την Άγρια Πιπερόριζα, με την αδάμαστη θέληση και την εντυπωσιακή ομορφιά, είναι ακόμη μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο, αλλά βρίσκεται κιόλας στο στόχαστρο των Ερυθροφρουρών εξαιτίας του "παράξενου" χρώματος των ματιών της. Μοναδική φίλη της θα γίνει η συμμαθήτριά της, Σφενταμιά, που επίσης διώκεται λόγω ενός ασήμαντου παραπτώματος του πατέρα της που σαπίζει στη φυλακή. Μέσα από τα μάτια της Σφενταμιάς, μαοΐστριας από υποχρέωση και δίχως ίχνος φανατισμού, θα παρακολουθήσουμε την ιστορία των δυο κοριτσιών. Ο νεκρός πατέρας της Άγριας Πιπερόριζας εθεωρείτο κατάσκοπος από τους Ερυθροφρουρούς. Η μητέρα της οδηγείται στην αυτοκτονία. Η ίδια η Άγρια Πιπερόριζα γίνεται ένθερμη οπαδός του Μαοϊσμού για να μπορέσει να επιβιώσει. Ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλιά της κομματικής ιεραρχίας και ανακηρύσσεται πανεθνικό πρότυπο μαοΐστριας. Κερδίζει την αναγνώριση και το σεβασμό όλων, αλλά και την καρδιά ενός παιδικού της φίλου. Όμως οι εντολές του Μάο απαγορεύουν τους ρομαντικούς έρωτες. Το ζευγάρι θα υποφέρει αφόρητα αντιμετωπίζοντας ένα αδιέξοδο καταπίεσης και παραλογισμού. Η Σφενταμιά εμπλέκεται στη σεξουαλικά φορτισμένη αυτή σχέση συμμετέχοντας σ' ένα ιδιόρυθμο ερωτικό τρίγωνο που η συγγραφέας Anchee Min περιγράφει με ψυχογραφική λεπτότητα και λυρικό ερωτισμό. Η "Άγρια Πιπερόριζα" έχει τις καθαρές γραμμές μιας παραβολής, τη δυνατή γεύση του πρωτοποριακού μυθιστορήματος, τη σεξουαλικότητα μιας γαλλικής ταινίας και τη θλίψη μιας πραγματικά τραγικής ιστορίας αγάπης.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-270-937-5
Book pages: 
220
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Anchee Min γεννήθηκε το 1957 στη Σαγκάη. Στα δεκαεπτά της χρόνια καλείται να υπηρετήσει σε κοινόβιο εργασίας, όπου ύστερα από μερικά χρόνια, την ανακαλύπτει ένας κυνηγός ταλέντων και την στρατολογεί στα Shanghai Film Studios της Μαντάμ Μάο. Το 1984, η Anchee Min φτάνει στις ΗΠΑ και αρχίζει να παρακολουθεί μαθήματα στο Art Institute of Chicago. Τα απομνημονεύματά της, με τον τίτλο "Red azalea" ("Η κόκκινη αζαλέα"), αναδείχτηκαν "το πλέον αξιοσημείωτο βιβλίο του 1994" από την εφημερίδα New York Times και έγινε διεθνώς μπεστ-σέλερ -μεταφράστηκε σε είκοσι χώρες. Το πρώτο της μυθιστόρημα "Katherine" εκδόθηκε το 1997. Ακολούθησαν οι επιτυχίες "Empress Orchid" ("Η τελευταία αυτοκράτειρα"), "Becoming Madame Mao" ("Μαντάμ Μάο") και "Wild ginger" ("Άγρια πιπερόριζα").
Η Anchee Min ζει στην Καλιφόρνια με τον σύζυγό της Lloyd και την κόρη της Lauryann.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-270-937-5
Book pages: 
220
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο