Product

Αγριόπαπιες πετούν ανάστροφα

Product

Άγριος Δούναβης

Άγριος αιώνας

Κωδικός:
124683
Manufacturer: 
Description: 

H έξαρση κάθε μορφής βίας και τα ολέθρια αποτελέσματά της αποτελούν το αντικείμενο αυτής της πρωτότυπης, διεισδυτικής μελέτης για τις ανατροπές της ιστορίας από τις αρχές του 20ου αιώνα. Στον σύγχρονο κόσμο η ιστορία παραμένει ένα αίνιγμα. Οι αιφνίδιες αλλαγές κυριαρχούν. Το απρόβλεπτο είναι συστατικό στοιχείο μας, το διακριτικό σημείο των στρατηγικών σχέσεων της εποχής μας.

21,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

H έξαρση κάθε μορφής βίας και τα ολέθρια αποτελέσματά της αποτελούν το αντικείμενο αυτής της πρωτότυπης, διεισδυτικής μελέτης για τις ανατροπές της ιστορίας από τις αρχές του 20ου αιώνα. Στον σύγχρονο κόσμο η ιστορία παραμένει ένα αίνιγμα. Οι αιφνίδιες αλλαγές κυριαρχούν. Το απρόβλεπτο είναι συστατικό στοιχείο μας, το διακριτικό σημείο των στρατηγικών σχέσεων της εποχής μας. Η επιτάχυνση των γεγονότων, η ισχύς των όπλων, οι τεχνολογικές καινοτομίες, η άμεση μετάδοση και οι νέες μορφές τρομοκρατίας χαρακτηρίζουν τον αιώνα μας. Οι βίαιες εικόνες σε συνδυασμό με το αιφνίδιο, την αστάθεια και την αταξία επιδρούν τόσο στην ψυχή όσο και στο πνεύμα μας. Επιπλέον, οι μεταμορφώσεις που έχουν προκαλέσει οι τεχνολογικές επαναστάσεις γίνονται με υπερβολικά ταχύ ρυθμό και ο πολίτης περιορίζεται συχνά στο ρόλο του θεατή. Οι σύγχρονες κοινωνίες διακατέχονται από το φόβο του αγνώστου, γιατί οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν πια το πεπρωμένο τους στην ιστορική εξέλιξη. Χωρίς αυτή την αναγνώριση πώς θα χαράξουν ένα σχέδιο για το μέλλον; Τέτοιου είδους ερωτήματα και προβληματισμούς θέτει το παρόν βιβλίο, σκιαγραφώντας παράλληλα τα μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον ρου της σύγχρονης ιστορίας. Μια διεισδυτική παρουσίαση γεγονότων-ορόσημων όπως η πρώτη επανάσταση στη Ρωσία, ο Μεγάλος Πόλεμος, η επικράτηση των μπολσεβίκων, η πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα, ο ρωσο-ιαπωνικός πόλεμος, το μεσανατολικό, η διεθνής τρομοκρατία κ.ά., που, σε συνδυασμό με επιστημονικά και θεωρητικά εργαλεία, αποπειράται να προβλέψει το μέλλον μας.
Subtitle: 
Η βαρβαρότητα επιστρέφει
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7560-34-5
Book pages: 
328
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Therese Delpech είναι καθηγήτρια φιλοσοφίας, με σπουδές στην Ecole normale superieure. Ασχολείται επίσης με την έρευνα στο Κέντρο Διεθνών Μελετών και Ερευνών (CERI, FNSP) και είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών του Λονδίνου. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρες εφημερίδες και περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Subtitle: 
Η βαρβαρότητα επιστρέφει
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7560-34-5
Book pages: 
328
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο