Product

Αλήτις μοίρα

Product

Άλι-Χουρσίντ μπέης

Άλι και Νινώ

Κωδικός:
70071
Manufacturer: 
Description: 

Ο Άλι και η Νινώ ζουν στο Αζερμπαϊτζάν, στο σταυροδρόμι όπου συναντιούνται η εξωτική Ανατολή με την ταραγμένη Δύση. Γνωρίζονται από παιδιά και αγαπιούνται παράφορα παρά τις διαφορές τους. Εκείνος είναι μωαμεθανός κι εκείνη χριστιανή. Αυτό το βιβλίο είναι η ιστορία τους. Μια μεγάλη ιστορία αγάπης.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Άλι και η Νινώ ζουν στο Αζερμπαϊτζάν, στο σταυροδρόμι όπου συναντιούνται η εξωτική Ανατολή με την ταραγμένη Δύση. Γνωρίζονται από παιδιά και αγαπιούνται παράφορα παρά τις διαφορές τους. Εκείνος είναι μωαμεθανός κι εκείνη χριστιανή. Αυτό το βιβλίο είναι η ιστορία τους. Μια μεγάλη ιστορία αγάπης. Μέσα από τις περιπέτειες, τους χωρισμούς, τον κατατρεγμό και την αγωνία, κυνηγημένοι από εχθρούς, πάνω στα ψηλά βουνά και μέσα σε χαρέμια, ο Άλι και η Νινώ είναι το πρότυπο της συνδιαλλαγής και του αλληλοσεβασμού. Στην πολυτάραχη κοινή ζωή τους τίποτε δεν είναι αναμενόμενο. Οι εναλλαγές είναι συνεχείς και εκρηκτικές. Και μόνο στην τελευταία σελίδα, ο αναγνώστης κλείνει τα μάτια του και συλλογίζεται συγκινημένος το απροσδόκητο φινάλε. Ένα βιβλίο γεμάτο διαλλακτικότητα και ανθρωπιά!
Subtitle: 
Μια ιστορία αγάπης
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-274-630-0
Book pages: 
324
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Μέχρι πρότινος, το μοναδικό γνωστό στοιχείο του συγγραφέα ήταν το παράξενο ψευδώνυμο Κουρμπάν Σαΐντ. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι πίσω από αυτό κρυβόταν ένας μυστηριώδης Καυκάσιος, ο Εβραίος Λεβ Νουσιμπάουμ, Ο Νουσιμπάουμ γεννήθηκε το 1905 στο Μπακού, μια πόλη στα νοτιοανατοκικά σύνορα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Το 1920 κατέφυγε στο Βερολίνο για να διαφύγει από τους μπολσεβίκους. Εκεί ασπάστηκε τον ισλαμισμό και άλλαξε το όνομά του σε Εσάντ μπέης. Πρίν κλείσει τα τριάντα του χρόνια, είχε κατορθώσει να γράψει δεκαέξι βιβλία, από τα οποία πολλά έγιναν επιτυχίες διεθνώς. Έζησε μια ζωή περίεργη και προκλητική, υπέγραψε το διαθήκη του το 1941 και πέθανε το 1942.

Subtitle: 
Μια ιστορία αγάπης
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-274-630-0
Book pages: 
324
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο