Product

Αξία και υπεραξία

Product

Αξιάγαστα της σπαρτιατικής ζωής

Άξια πίστεως είναι μόνο η αγάπη

Κωδικός:
68994
Manufacturer: 
Description: 

Η πίστη απευθύνεται κυρίως προς τον ασύλληπτο χαρακτήρα της αγάπης του Θεού, η οποία είναι υπέρτερη και προηγείται της δικής μας [...]. Άξια πίστεως είναι μόνο η αγάπη, όμως ισχύει και ότι δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να πιστεύεται κάτι άλλο πέρα από την αγάπη. [...] Πίστη ότι υπάρχει αγάπη, απόλυτη αγάπη - και αυτό ως έσχατη, τελεσίδικη παραδοχή που δεν υποκρύπτει τίποτε άλλο πίσω της.

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η πίστη απευθύνεται κυρίως προς τον ασύλληπτο χαρακτήρα της αγάπης του Θεού, η οποία είναι υπέρτερη και προηγείται της δικής μας [...]. Άξια πίστεως είναι μόνο η αγάπη, όμως ισχύει και ότι δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να πιστεύεται κάτι άλλο πέρα από την αγάπη. [...] Πίστη ότι υπάρχει αγάπη, απόλυτη αγάπη - και αυτό ως έσχατη, τελεσίδικη παραδοχή που δεν υποκρύπτει τίποτε άλλο πίσω της. Ενάντια σε κάθε πιθανότητα της υπαρξιακής εμπειρίας (credere contra fidem όπως sperare contra spem), ενάντια σε κάθε "έλλογη" έννοια του Θεού, που το μόνο το οποίο μπορεί να φανταστεί είναι μια απάθεια, μια ολότελα ατάραχη αγαθότητα στην καλύτερη των περιπτώσεων, και επ' ουδενί αυτόν τον ασύλληπτο-μη νοητό χαρακτήρα του. Το πρώτο που θα έπρεπε να ξεχωρίσει ένας μη χριστιανός στην πίστη των χριστιανών είναι ότι πρόκειται προφανώς για ανθρώπους υπερβολικά τολμηρούς.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8053-13-7
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Hans Urs Von Balthasar γεννήθηκε το 1905 στη Λουκέρνη. Σπούδασε αρχικά γερμανική φιλολογία και στη συνέχεια φιλοσοφία και θεολογία. Το 1929 προσχωρεί στη Societas Jesu και το 1936 χειροτονείται ιερέας. Το 1959 αποχωρεί από τους ιησουίτες και την ίδια χρονιά ιδρύει το ανεξάρτητο θεολογικό ινστιτούτο Johannesgemeinschaft στη Βασιλεία. Ίδρυσε επίσης τον εκδοτικό οίκο Johannes Verlag. Πέθανε το 1988.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8053-13-7
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο