Product

Άρρητοι λόγοι: Ησιόδου "Θεογονία" και ο αριθμός 33

Product

Άρρητοι λόγοι: Κένταυροι, αμαζόνες, μέδουσα, τα της ψυχής πάθη

Άρρητοι λόγοι: Θεοί, σύμβολα, αρχέτυπα των Ελλήνων

Κωδικός:
101350
Αuthor: 
Description: 

Οι "'Aρρητοι λόγοι" είναι καταστάλαγμα πολυετούς μελέτης και ερεύνης της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Καταγράφουν τα συμπεράσματα, τα οποία εξήχθησαν κατά τη διαδρομή του χρόνου, τα σχετικά με την πορεία της ψυχής, όπως προέκυψαν από τα κείμενα της μυθολογίας και της φιλοσοφίας.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Θεοί, σύμβολα, αρχέτυπα των Ελλήνων" πλησιάζει την μυθολογία στο ψυχογονικό επίπεδο. Η ερμηνεία βασίζεται στην επική ποίηση του Ησιόδου, του Ομήρου, των Αργοναυτικών και στους Ορφικούς ύμνους.

45,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι "'Aρρητοι λόγοι" είναι καταστάλαγμα πολυετούς μελέτης και ερεύνης της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Καταγράφουν τα συμπεράσματα, τα οποία εξήχθησαν κατά τη διαδρομή του χρόνου, τα σχετικά με την πορεία της ψυχής, όπως προέκυψαν από τα κείμενα της μυθολογίας και της φιλοσοφίας. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Θεοί, σύμβολα, αρχέτυπα των Ελλήνων" πλησιάζει την μυθολογία στο ψυχογονικό επίπεδο. Η ερμηνεία βασίζεται στην επική ποίηση του Ησιόδου, του Ομήρου, των Αργοναυτικών και στους Ορφικούς ύμνους. Η σκέψη των μεγάλων φιλόσοφων Ηρακλείτου, Πυθαγόρου, Εμπεδοκλέους, Πλάτωνος, Αριστοτέλους κ.ά. συνοδεύει τα κείμενα και αποδεικνύει την κοινή γραμμή Μυθολογίας και Φιλοσοφίας. Η αρχαία σοφία δια της αρετής των Ελλήνων κρούει και πάλι την θύρα του μέλλοντος...
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-316-207-8
Book pages: 
390
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αλτάνη Παλιογιάννης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1933. Απεφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και συνέχισε τις σπουδές των αρχαίων ελληνικών με τον αείμνηστο φιλόλογο καθηγητή Π. Ξένο. Γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά, και σπούδασε μουσική και θεωρία της μουσικής στο Ωδείο της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης και στη Βασιλική Μουσική Σκηνή του Λονδίνου. Έκτοτε ασχολήθηκε με την μελέτη των αρχαίων μυθολογικών και φιλοσοφικών κειμένων. Έγινε γνωστή για το συγγραφικό και ερευνητικό της έργο, το οποίο αποτελείται από μία σειρά 9 βιβλίων με τον γενικό τίτλο "Άρρητοι λόγοι".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-316-207-8
Book pages: 
390
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο