Product

Εζερστένια, η αφύπνιση της δεύτερης Γης

Product

Έζρα Πάουντ

Έζησε ανάμεσά μας

Κωδικός:
124912
Αuthor: 
Description: 

Εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια, ένας άνδρας ξεχωριστός, με το κήρυγμα και με το θάνατο του,
ένωσε για πάντα τον ουρανό και τη γη. Με Εκείνον, με τον Χριστό, ασχολείται η ποιητική αυτή
συλλογή.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια, ένας άνδρας ξεχωριστός, με το κήρυγμα και με το θάνατο του, ένωσε για πάντα τον ουρανό και τη γη. Με Εκείνον, με τον Χριστό, ασχολείται η ποιητική αυτή συλλογή. Αυτό το αξιόλογο και παράξενο βιβλίο διηγείται τη ζωή του ανάμεσα μας. Το άψογο και ακριβές γλωσσικό ιδίωμα του Jose Watanabe μας φέρνει κοντά σ' έναν Χριστό του οποίου συμμεριζόμαστε τη σπαρακτική και ανθρώπινη ιδιωτική πλευρά. Τα ποιήματα ακούγονται με τη φωνή συγχρόνων του Μεσσία, είναι βιβλίο χορωδιακό, για να συνθέσουν τη μορφή του Χριστού σαν τη μορφή του εξαιρετικού και ασυνήθιστου γείτονα. Πρόσφατα ο Watanabe χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους ισπανόφωνους ποιητές των τελευταίων πενήντα χρόνων, έτσι όπως το αναφέρει η ανθολογία που εκπονήθηκε από τον "Κύκλο των Αναγνωστών" στην Ισπανία (Circulo de Lectores de Espana). Αυτή η αναγνώριση δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώνει μιαν αλήθεια που όλοι υποψιαζόμασταν εδώ και πολύ καιρό: ότι ο Watanabe είναι ποιητής απαραίτητος και ουσιαστικός.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-208-758-7
Book pages: 
61
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Περουβιανός ποιητής και σεναριογράφος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (1946-2007).
Γεννήθηκε στο Laredo του Περού από πατέρα Ιάπωνα και μητέρα Περουβιανή. Σπούδασε αρχιτεκτονική, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του.
Θεωρείται ένας ποιητής που αντιπροσωπεύει την ισπανοαμερικανική ποίηση. Το έργο του παρουσιάζεται στη σημαντική ανθολογία "Las insulas extanas" ("Τα παράξενα νησιά") (2002), η οποία συγκεντρώνει τους καλύτερους ισπανόφωνους ποιητές των τελευταίων πενήντα ετών.
Έγραψε σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους και μεταξύ αυτών: "La ciudad y los perros" ("Η πόλη και τα σκυλιά"), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Mario Vargas Llosa, "Alias la gringa", κ.ά.
Για το θέατρο έγραψε την "Αντιγόνη", ελεύθερη προσαρμογή της τραγωδίας του Ευριπίδη που παρουσιάσθηκε στη Λίμα το 2000 από τον θίασο Yuyachkani. Παρουσιάστηκε επίσης στο Μεξικό, στο Μπουένος Άιρες, στο Καράκας, στη Βαρκελώνη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πέθανε στη Λίμα τον Απρίλιο του 2007.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-208-758-7
Book pages: 
61
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο