Product

Εκάλη - Μύκονος

Product

Έκανα λάθος συγχώρεσέ με

Έκανα λάθος για την Ιαπωνία

Κωδικός:
107018
Description: 

Όταν ο εξαιρετικά συνεσταλμένος Τσάρλι παθιάζεται με τα ιαπωνικά μάνγκα και τα κινούμενα σχέδια (που οι Ιάπωνες αποκαλούν με το γαλλικό όρο "ανιμέ"), ο Πίτερ Κάρεϊ, ο πατέρας του, όχι μόνο δεν απορεί με το γιο του, αλλά σύντομα μαγεύεται και ο ίδιος. Αρχίζει έτσι ένα ταξίδι, με τον πατέρα να μοιράζεται τα εξωτικά κόμικς του δωδεκάχρονου γιου του, που τους φέρνει τελικά στο Τόκιο, όπου ένας περίεργος νεαρός Ιάπωνας θα γίνει οδηγός τους.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όταν ο εξαιρετικά συνεσταλμένος Τσάρλι παθιάζεται με τα ιαπωνικά μάνγκα και τα κινούμενα σχέδια (που οι Ιάπωνες αποκαλούν με το γαλλικό όρο "ανιμέ"), ο Πίτερ Κάρεϊ, ο πατέρας του, όχι μόνο δεν απορεί με το γιο του, αλλά σύντομα μαγεύεται και ο ίδιος. Αρχίζει έτσι ένα ταξίδι, με τον πατέρα να μοιράζεται τα εξωτικά κόμικς του δωδεκάχρονου γιου του, που τους φέρνει τελικά στο Τόκιο, όπου ένας περίεργος νεαρός Ιάπωνας θα γίνει οδηγός τους. Σύντομα οι επισκέπτες αρχίζουν την περιπλάνηση στα πιο "περίεργα" και προχωρημένα μέρη της σύγχρονης Ιαπωνίας, συναντώντας σχεδιαστές μάνγκα και σκηνοθέτες κινούμενων σχεδίων, εντυπωσιακούς σωσίες, τους λεγόμενους "απεικονιστές", οι οποίοι, μέσα από αλλόκοτες εμφανίσεις, υποδύονται διάφορες προσωπικότητες καθώς και μοναχικούς οτάκου, που βιώνουν τον κόσμο αποκλειστικά μέσα απ' την οθόνη του υπολογιστή. Απ' τις συναντήσεις αυτές προκύπτει μια εξαιρετική σύνοψη της ιαπωνικής ιστορίας και κουλτούρας, της υψηλής αλλά και της λαϊκής - απ' τους σαμουράι μέχρι τους μισθωτούς υπαλλήλους, από το Θέατρο Καμπούκι μέχρι τη μεταπολεμική φρενίτιδα με τα ρομπότ. Οι παρατηρήσεις του Πίτερ Κάρει είναι πάντα προκλητικές, ακόμη και όταν οι οικοδεσπότες τού υποδεικνύουν, ευγενικά πάντα, ότι για άλλη μια φορά έχει κάνει λάθος όσον αφορά την Ιαπωνία. Οι περιπέτειες που ζει με τον Τσάρλι είναι κωμικές, αναπάντεχες αλλά και βαθιά συγκινητικές, καθώς πατέρας και γιος, που αναγκάζονται να αντεπεξέλθουν σ' έναν περίεργο τόπο μακριά απ' την πατρίδα τους, καταλήγουν να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο. Το βιβλίο αυτό, του βραβευμένου δυο φορές με το βραβείο Μπούκερ συγγραφέα, είναι το εντυπωσιακό πορτρέτο μιας κουλτούρας, της Ιαπωνίας (αλλά και της εφηβείας), που μπορεί παραδόξως να φαίνεται οικεία, αλλά παραμένει, ωστόσο, δελεαστικά απρόσιτη στον έξω κόσμο.
Subtitle: 
Το ταξίδι ενός πατέρα με το γιο του
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-297-9
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πήτερ Κάρεϋ γεννήθηκε στη Βικτώρια της Αυστραλίας το 1943. Σπούδασε θετικές επιστήμες, χωρίς όμως να πάρει πτυχίο. Εργάσθηκε για χρόνια σε διαφημιστικές εταιρείες. Εμφανίσθηκε στα γράμματα το 1974 με τη συλλογή διηγημάτων: "Ο χοντρός στην Ιστορία" (στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Γνώση). Ακολούθησαν κι άλλες συλλογές διηγημάτων και τα μυθιστορήματα: "Bliss" (1981), "Illywhacker" (1985· υποψήφιο για το βραβείο Μπούκερ), "Όσκαρ και Λουσίντα" (1988· τιμήθηκε με το βραβείο Μπούκερ· στα ελληνικά από τις εκδόσεις Aquarius), "The tax inspector" (1991), "The unusual life of Tristan Smith" (1994), "Τζακ Μαγκς" (1997) και "True history of the Kelly Gang" (2001· τιμήθηκε και αυτό με το βραβείο Μπούκερ). Το 1994 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Collected stories" το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των διηγημάτων του. Το βιβλίο "Ο Παπαγάλος και ο Ολιβιέ στην Αμερική" περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των υποψηφίων τόσο για το βραβείο Commonwealth όσο και για το βραβείο Booker 2010. Ο Κάρει έχει τιμηθεί επανειλημμένα για το σύνολο του έργου του, είναι μέλος της Royal Society of Literature, της Αυστραλιανής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Ζει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει δημιουργική γραφή στο New York University.

Subtitle: 
Το ταξίδι ενός πατέρα με το γιο του
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-297-9
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο