Product

Έκλειψη

Product

Έκλειψη και άλλα ποιήματα

Έκλειψη για όλους

Κωδικός:
104745
Description: 

Στο "Έκλειψη για όλους" εξηγείται με τρόπο κατανοητό η έκλειψη ως φαινόμενο. Εξετάζονται αναφορές εκλείψεων σε αρχαίους πολιτισμούς και παρουσιάζονται σχετικοί μύθοι και θρύλοι. Αναλύεται με ιδιαίτερη βαρύτητα το θέμα της ασφάλειας των ματιών κατά την παρατήρηση μιας
έκλειψης και συστήνονται ασφαλείς τρόποι παρατήρησης. Ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην έκλειψη της 29ης Μαρτίου 2006, που θα είναι ορατή από ολόκληρη τη χώρα μας και μάλιστα ως ολική από το Καστελόριζο.

12,72 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο "Έκλειψη για όλους" εξηγείται με τρόπο κατανοητό η έκλειψη ως φαινόμενο. Εξετάζονται αναφορές εκλείψεων σε αρχαίους πολιτισμούς και παρουσιάζονται σχετικοί μύθοι και θρύλοι. Αναλύεται με ιδιαίτερη βαρύτητα το θέμα της ασφάλειας των ματιών κατά την παρατήρηση μιας έκλειψης και συστήνονται ασφαλείς τρόποι παρατήρησης. Ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην έκλειψη της 29ης Μαρτίου 2006, που θα είναι ορατή από ολόκληρη τη χώρα μας και μάλιστα ως ολική από το Καστελόριζο. Το "Έκλειψη για Όλους" είναι πράγματι ένα βιβλίο για όλους. Εν όψει της επικείμενης έκλειψης, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί απαραίτητο. Αλλά, ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη έκλειψη, δεν παύει να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε πολίτη που θέλει να αισθάνεται ενημερωμένος. Ο συγγραφέας έχει κάνει καλή δουλειά στην εκλαΐκευση, έτσι ώστε τα επιστημονικά στοιχεία να δίνονται όχι με εξισώσεις αλλά με κείμενο απλό, που δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις από τον αναγνώστη για την κατανόησή του. Το κείμενο συνοδεύεται από πανέμορφες φωτογραφίες Ελλήνων ερασιτεχνών αστρονόμων που το μάτι δεν χορταίνει να τις βλέπει. Γενικά, από κάθε άποψη, η έκδοση είναι υψηλής αισθητικής.
Subtitle: 
Οδηγός για ασφαλή παρατήρηση των ηλιακών εκλείψεων: Γεγονότα και μύθοι, αλήθειες και υπερβολές
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-89049-0-0
Book pages: 
51
Book Dimensions: 
19χ19
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Σίμος Οικονομίδης γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φυσική. Είναι διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Ασχολείται με τη μετάφραση και την επιμέλεια εκδόσεων. Μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει τα βιβλία "NightWatch" και "The Backyard Astronomer's Guide" και έχει επιμεληθεί πανεπιστημιακά συγγράμματα. Είναι ο σεναριογράφος της ταινίας μεσαίου μήκους "Μέρες Βροχής" (2014).

Subtitle: 
Οδηγός για ασφαλή παρατήρηση των ηλιακών εκλείψεων: Γεγονότα και μύθοι, αλήθειες και υπερβολές
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-89049-0-0
Book pages: 
51
Book Dimensions: 
19χ19
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο