Product

Έμφυλες κοινωνικές διεκδικήσεις από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Ελλάδα και στην Τουρκία

Product

Έμφυλη εγκληματικότητα

Έμφυλη απουσία

Κωδικός:
138972
Manufacturer: 
Description: 

...Ο αποκλεισμός των γυναικών από τις υψηλόβαθμες θέσεις της διοικητικής πυραμίδας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει μια πραγματικότητα. Οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ακόμη και στις χαμηλόβαθμες θέσεις της διεύθυνσης και υποδιεύθυνσης των δημοσίων δημοτικών σχολείων. Στις θέσεις αυτές, μάλιστα, εκφράζεται πρακτικά όλη η γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και είναι θέσεις επιφορτισμένες κυρίως με καθήκοντα και όχι με αρμοδιότητες οι οποίες και παρέχουν την άμεση άσκηση κάποια εξουσίας.

16,31 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

...Ο αποκλεισμός των γυναικών από τις υψηλόβαθμες θέσεις της διοικητικής πυραμίδας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει μια πραγματικότητα. Οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ακόμη και στις χαμηλόβαθμες θέσεις της διεύθυνσης και υποδιεύθυνσης των δημοσίων δημοτικών σχολείων. Στις θέσεις αυτές, μάλιστα, εκφράζεται πρακτικά όλη η γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και είναι θέσεις επιφορτισμένες κυρίως με καθήκοντα και όχι με αρμοδιότητες οι οποίες και παρέχουν την άμεση άσκηση κάποια εξουσίας. Το φαινόμενο αυτό του αποκλεισμού και της υποεκπροσώπησης των γυναικών στη διοίκηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρατηρείται παρόλο που οι γυναίκες διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα όσον αφορά τη συμμετοχή τους στη διοίκηση...
Subtitle: 
Γυναίκες στη διοίκηση της εκπαίδευσης ένα εναλλακτικό μοντέλο
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-458-176-7
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βούλα Τάκη είναι δασκάλα, πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Σχολής Νηπιαγωγών θεσσαλονίκης καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. Είναι διδάκτορας του Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ. και η διατριβή της είχε ως θέμα τη συμμετοχή των γυναικών εκπαιδευτικών στη διοίκηση της δημόσιας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στις δραστηριότητες της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η υλοποίηση προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων στη σχολική τάξη και η παραγωγή υλικού για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα φύλου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της εστιάζονται σε θέματα φύλου και αφορούν στην ανάδειξη των αιτιών για τον αποκλεισμό των γυναικών από θέσεις κύρους και εξουσίας (διοίκηση), καθώς επίσης και την προβολή της γυναικείας οπτικής για αυτές τις θέσεις. Η κοινωνική της δράση αφορά κυρίως σε συμμετοχή σε τοπικά και παγκόσμια δίκτυα γυναικών.

Subtitle: 
Γυναίκες στη διοίκηση της εκπαίδευσης ένα εναλλακτικό μοντέλο
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-458-176-7
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο