Product

Ένα καράβι στο μπαλκόνι μας

Product

Ένα καρότο για τον Ιζνογκούντ

Ένα καράβι, καραβάκι...

Κωδικός:
102580
Description: 

Ο Μάνος Ελευθερίου με "Ένα καράβι, καραβάκι..." ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες σε ονειρικούς κόσμους κι εκείνοι εικονογραφούν το ταξίδι τους με τα χρώματα της φαντασίας!

12,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Μάνος Ελευθερίου με "Ένα καράβι, καραβάκι..." ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες σε ονειρικούς κόσμους κι εκείνοι εικονογραφούν το ταξίδι τους με τα χρώματα της φαντασίας! Πριν από τέσσερα χρόνια έγινε στο Σχολείο μας, τη Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, μια τιμητική εκδήλωση για τον Μάνο Ελευθερίου. Εκτός από το γεγονός ότι είχαμε κοντά μας τον ίδιο τον ποιητή, τα παιδιά έμαθαν πολλά για το έργο του και τραγούδησαν μερικά από τα μελοποιημένα ποιήματά του. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μάνος Ελευθερίου χάρισε στους μαθητές ένα ποίημά του. Πέρασε έτσι ο λόγος του ποιητή στις παιδικές ψυχές, κέντρισε τη φαντασία τους. Η φαντασία τους έγινε η ίδια "καράβι, καραβάκι" γεμάτο χρώματα και τοπία ονειρικά. Έσμιξε ο λόγος με την εικόνα σ' ένα ταξίδι μοναδικό. Έτσι συμβαίνει όταν ένας σημαντικός ποιητής συναντά την αθωότητα. Λήδα Παναγιωτοπούλου
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87232-9-9
Book pages: 
39
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρας το 1938. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, τόμους με πεζά, λευκώματα και τέσσερις τόμους για το "Θέατρο στην Ερμούπολη τον 20ο αιώνα, 1901-1921", καθώς και την ανθολογία "Ερμούπολη: μια πόλη στη λογοτεχνία" (Μεταίχμιο, 2004). Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005 για το μυθιστόρημά του "O καιρός των χρυσανθέμων" (Mεταίχμιο, 2004). Παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Ως στιχουργός έχει στο ενεργητικό του περίπου 400 τραγούδια και έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Έλληνες συνθέτες. Το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο ποίησης του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη, για το σύνολο του έργου του.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87232-9-9
Book pages: 
39
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο