Product

Ένα μανιφέστο των χάκερ

Product

Ένα μαύρο βότσαλο που το έλεγαν Μαυρίκιο

Ένα μάρμαρο για την Ίμβρο

Κωδικός:
83935
Description: 

Ο Παρασκευάς είναι ένας μαρμαροπελεκητής που ζει με την οικογένειά του στην Ίμβρο, ένα πολύπαθο μικρό νησί με τεράστια ιστορία, που αν και ανήκει στην Τουρκία, κατοικείται κυρίως από Έλληνες.

7,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Παρασκευάς είναι ένας μαρμαροπελεκητής που ζει με την οικογένειά του στην Ίμβρο, ένα πολύπαθο μικρό νησί με τεράστια ιστορία, που αν και ανήκει στην Τουρκία, κατοικείται κυρίως από Έλληνες. Η ζωή κυλάει ήρεμα και ειρηνικά για τον Παρασκευά, καθώς και για τους άλλους κατοίκους του νησιού. Αυτή όμως η γαλήνη θα διαταραχθεί με δραματικό τρόπο στη δεκαετία του 1960. Το τουρκικό κράτος αποφασίζει να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων του νησιού και χτίζει φυλακές για τους Τούρκους βαρυποινίτες. Η κατάσταση γίνεται αφόρητη για τους Έλληνες κι έτσι ο Παρασκευάς και η οικογένειά του αναγκάζονται να φύγουν. Μέσα από την προσωπική περιπέτεια του ήρωα, παρουσιάζεται η πραγματική δραματική ιστορία του ξεριζωμού των Ελλήνων του νησιού.
Subtitle: 
Παραμύθι, δυστυχώς αληθινό...
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3699-7
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Μυτιληνιός με μικρασιατική καταγωγή, δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρχισυντάκτης της καθημερινής μυτιληνιάς εφημερίδας "Εμπρός", ο Στρατής Μπαλάσκας επιμένει να ζει στη Μυτιλήνη ταξιδεύοντας στο Αιγαίο τού ένθεν κακείθεν, να γνωρίζει τόπους κι ανθρώπους και να ονειρεύεται τα μελλούμενα. Μεγάλωσε στη Μυτιλήνη όπου και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση του. Σπούδασε στην Αθήνα.
Καταπολεμά το εφήμερο της αξίας του δημοσιογραφικού λόγου με ποιήματα ("Γιουσούρι", Εκδόσεις Πελινναίο, 2002) και με την έρευνα της Ιστορίας ("Κορύφαν πόληος", Έκδοση Υπουργείου Αιγαίου - Εκδόσεις Καστανιώτη, 2002).
Εδώ και καιρό αποφάσισε να συγκεντρώσει σ' ένα βιβλίο τις απαντήσεις που προσπαθεί να δίνει στις ερωτήσεις της κόρης του και του γιου του, της Μαριώς και του Παναγή, και έτσι εξέδωσε το παιδικό βιβλίο "΄Ενα μάρμαρο για την Ίμβρο".
Με πλούσια κοινωνική δραστηριότητα και δεκάδες αναφορές σε αυτόν στην Ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επαγγελματικά και επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις του. Έχει τιμηθεί δυο φορές για τη συμβολή του στην Ελληνοτουρκική προσέγγιση με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσι.

Subtitle: 
Παραμύθι, δυστυχώς αληθινό...
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3699-7
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο