Product

Ένας εικονικός άνδρας

Product

Ένας εισαγγελέας θυμάται...

Ένας είναι ο Κύριος ο Θεός μου

Κωδικός:
132929
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Για το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 αποτυπώνει εύλογα τη σύγκρουση των πολιτισμών, ή τη σύγκρουση των μονοθεϊσμών, όπως πιστεύεται, μεταξύ της δημοκρατικής Δύσης και της βάρβαρης Μέσης Ανατολής. Ελάχιστα, όμως, λαμβάνουν υπόψη τους ότι σηματοδότησε συγχρόνως την έναρξη ενός ζωηρού διαλόγου στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας σχετικά με τη σημασία και το μήνυμα του ισλάμ στον εικοστό πρώτο αιώνα.

18,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Για το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 αποτυπώνει εύλογα τη σύγκρουση των πολιτισμών, ή τη σύγκρουση των μονοθεϊσμών, όπως πιστεύεται, μεταξύ της δημοκρατικής Δύσης και της βάρβαρης Μέσης Ανατολής. Ελάχιστα, όμως, λαμβάνουν υπόψη τους ότι σηματοδότησε συγχρόνως την έναρξη ενός ζωηρού διαλόγου στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας σχετικά με τη σημασία και το μήνυμα του ισλάμ στον εικοστό πρώτο αιώνα. Με επίκεντρο το Κοράνι, ο διακεκριμένος Ιρανός συγγραφέας και θρησκειολόγος Ρεζά Ασλάν επιχειρεί μια εμβριθή παρουσίαση των απαρχών και της εξέλιξης του ισλάμ. Αφηγείται ένα περιπετειώδες ταξίδι θρησκευτικής πίστης και σύγκρουσης, ρητορικής και ιδεολογίας, μέσα στο χρόνο: από την Αραβία του έκτου και έβδομου αιώνα μ.Χ. και τις θεϊκές αποκαλύψεις που έλαβε ο Μωάμεθ στη Μέκκα και στη Μεδίνα μέχρι σήμερα. Από τη διαμόρφωση του επαναστατικού μηνύματος του Προφήτη για ηθική ευθύνη και κοινωνική ισότητα μέχρι την αντικρουόμενη επανερμηνεία του από τους διαδόχους του και την αναπόφευκτη σύγκρουση. Ο Ασλάν καταδεικνύει καίρια το ρήγμα ανάμεσα στους εκσυγχρονιστές και στους πολέμιούς τους, επιχειρηματολογώντας υπέρ της μεταρρύθμισης, υπέρ των μουσουλμάνων εκείνων που αγωνίζονται να εναρμονίσουν τις θρησκευτικές τους αξίες με τα δεδομένα του σύγχρονου κόσμου.
Subtitle: 
Οι ρίζες, η εξέλιξη και το μέλλον του ισλάμ
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-04-3497-2
Book pages: 
374
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο διακεκριμένος Ιρανός στοχαστής και θρησκειολόγος ερευνητής Ρεζά Ασλάν γεννήθηκε το 1972 στην Τεχεράνη. Κατά τη διάρκεια της Ιρανικής Επανάστασης το 1979 έφυγε για την Αμερική, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις θεολογικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και είναι διδάκτωρ στην κοινωνιολογία των θρησκειών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στα εξής έντυπα: "Los Angeles Times", "New York Times", "State", "Boston Globe", "Washington Post", "Guardian", "Chicago Tribune", κ.ά. Το πρώτο του βιβλίο "Ένας είναι ο Κύριος ο Θεός μου", έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ο "Ζηλωτής" κυκλοφόρησε στην Αμερική το 2013 και μεταφράζεται σε περισσότερες από 35 γλώσσες.

Subtitle: 
Οι ρίζες, η εξέλιξη και το μέλλον του ισλάμ
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-04-3497-2
Book pages: 
374
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο