Product

Ένας επικίνδυνος νους

Product

Ένας επικός ύμνος του ελληνισμού

Ένας επικίνδυνος χρηματιστής

Κωδικός:
3074
Αuthor: 
Description: 

Ελάχιστες υποθέσεις έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης όσο η κατάρρευση της εμπορικής τράπεζας Μπάρινγκς στα τέλη του Φεβρουαρίου του 1995. Και ίσως είναι η μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά που ένας άνθρωπος κατάφερε να προκαλέσει ζημιά 850 εκατομμυρίων λιρών στην τράπεζα όπου εργαζόταν.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ελάχιστες υποθέσεις έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης όσο η κατάρρευση της εμπορικής τράπεζας Μπάρινγκς στα τέλη του Φεβρουαρίου του 1995. Και ίσως είναι η μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά που ένας άνθρωπος κατάφερε να προκαλέσει ζημιά 850 εκατομμυρίων λιρών στην τράπεζα όπου εργαζόταν. Το "Ένας επικίνδυνος χρηματιστής" αποτελεί την προσωπική μαρτυρία του πρωταγωνιστή της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης και εξηγεί πώς και γιατί ένας και μόνον άνθρωπος εξαπάτησε ένα ολόκληρο σύστημα, πείθοντας τους πάντες ότι κέρδιζε καθημερινά τεράστια ποσά, ενώ στην πραγματικότητα έχανε. Το βιβλίο αυτό είναι ένας σπάνιος συνδυασμός οικονομικού θρίλερ και ρεαλιστικής περιγραφής των σύγχρονων χρηματιστηριακών πρακτικών, που αποκαλύπτει ότι η πραγματικότητα σπάνια είναι αυτή που βλέπουμε ή νομίζουμε.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2390-9
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νικ Λίζον είναι ο πρωταγωνιστής της κατάρρευσης της τράπεζας Μπάρινγκς και σήμερα εκτίνει στη Σινγκαπούρη την ποινή που του επιβλήθηκε για τη συμμετοχή του στη χρεωκοπία της τράπεζας.
Η γυναίκα του, Λίζα συνεχίζει να ζει και να εργάζεται στη Βρετανία.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2390-9
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο