Product

Ένας κόσμος για τα παιδιά

Product

Ένας κόσμος δίχως χρόνο

Ένας κόσμος για τον Τζούλιους

Κωδικός:
95295
Manufacturer: 
Description: 

Ένα παιδί μεγαλώνει στη Λίμα, στο Περού, τη δεκαετία του '40. Είναι η χρυσή εποχή της Λατινικής Αμερικής όταν ο πόλεμος αυξάνει τη ζήτηση των προϊόντων της και οι γαιοκτήμονες και φεουδάρχες κάνουν χρυσές δουλειές. Σ' ένα ολιγαρχικό και αριστοκρατικό περιβάλλον όπου οι πατρίδες του γκολφ, τα κοκτέιλ και τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι η πιο σημαντική ασχολία, ο μικρός Τζούλιους ανακαλύπτει, μέσα από το παλάτι των γονιών του, τον κόσμο.

23,62 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα παιδί μεγαλώνει στη Λίμα, στο Περού, τη δεκαετία του '40. Είναι η χρυσή εποχή της Λατινικής Αμερικής όταν ο πόλεμος αυξάνει τη ζήτηση των προϊόντων της και οι γαιοκτήμονες και φεουδάρχες κάνουν χρυσές δουλειές. Σ' ένα ολιγαρχικό και αριστοκρατικό περιβάλλον όπου οι πατρίδες του γκολφ, τα κοκτέιλ και τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι η πιο σημαντική ασχολία, ο μικρός Τζούλιους ανακαλύπτει, μέσα από το παλάτι των γονιών του, τον κόσμο. Ινδιάνοι υπηρέτες, μιγάδες νταντάδες, μαύροι σωφέρ, φτωχές πλύστρες ή μαγείρισσες τον περιτριγυρίζουν και του διηγούνται ιστορίες των Άνδεων και της ζούγκλας, ιστορίες των φτωχών. Οι καθολικές αμερικάνες καλόγριες του κολεγίου του τού μαθαίνουν αγγλικά και τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η γοητευτική κι αγγλοθρεμμένη μητέρα του, αιωνίως αφηρημένη, του μιλάει συχνά στην ίδια γλώσσα. Με μεγάλη ευαισθησία, ανεπανάληπτο χιούμορ και εξαιρετική αληθοφάνεια, ο συγγραφέας αναπλάθει τα παιδικά χρόνια ενός περίεργου, συμπονετικού και υπερευαίσθητου παιδιού που η ελαφρότητα και επιπολαιότητα του κόσμου δεν αγγίζουν.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7909-66-6
Book pages: 
560
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε γεννήθηκε στη Λίμα του Περού το 1939. Φοίτησε σε κολέγια με αμερικανούς και άγγλους καθηγητές, και σπούδασε νομικά και φιλολογία στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Σαν Μάρκος της Λίμα. Το 1964 ταξίδεψε στην Ευρώπη και παρέμεινε επί μακρά σειρά ετών στο Παρίσι όπου πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στη γαλλική λογοτεχνία, στη Σορβόννη. Έζησε, επίσης, στο Μονπελιέ, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη καθώς και για σύντομα διαστήματα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Υπήρξε καθηγητής στα πανεπιστήμια της Ναντέρ στο Παρίσι και του Μονπελιέ. Σήμερα ζει στο Περού.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7909-66-6
Book pages: 
560
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο