Product

Ένας ναρκοθετημένος κόσμος

Product

Ένας νέος κόσμος

Ένας νέος δρόμος για τον σοσιαλισμό

Κωδικός:
102573
Description: 

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να προσδώσει στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία μια νέα ισχύ στον Ευρωπαϊκό χώρο, φιλοδοξώντας να ανατρέψει την μαρξιστική θεωρία, εκτιμώντας ότι είναι ξεπερασμένη όσο κι επιζήμια για τον ευρωπαϊκό λαό.

Σκιαγραφείται η ταξική και θεσμική διάρθρωση της σύγχρονης αστικής κοινωνίας και στη συνέχεια επιχειρείται η ανάλυση των προοπτικών της παγκοσμιοποίησης και της ανάπτυξης του φιλοσοφικού και ιδεολογικού χαρακτήρα του Νέου δρόμου για τον σοσιαλισμό.

12,23 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να προσδώσει στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία μια νέα ισχύ στον Ευρωπαϊκό χώρο, φιλοδοξώντας να ανατρέψει την μαρξιστική θεωρία, εκτιμώντας ότι είναι ξεπερασμένη όσο κι επιζήμια για τον ευρωπαϊκό λαό. Σκιαγραφείται η ταξική και θεσμική διάρθρωση της σύγχρονης αστικής κοινωνίας και στη συνέχεια επιχειρείται η ανάλυση των προοπτικών της παγκοσμιοποίησης και της ανάπτυξης του φιλοσοφικού και ιδεολογικού χαρακτήρα του Νέου δρόμου για τον σοσιαλισμό. Ακολουθεί η πρόταση για την οργάνωση του κοινού ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού φορέα και την έλευση ενός δημοκρατικού χρυσού αιώνα και τέλος, το δυνατότερο σημείο αυτού του δοκιμίου αποτελεί η πρόταση για την κατάκτηση του διαστήματος από την ανθρωπότητα.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88728-5-5
Book pages: 
136
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αναστάσιος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει σαν επίκεντρο των ερευνών του τη φιλοσοφία και ειδικότερα τη φιλοσοφία του δικαίου, ενώ έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση στον χώρο του πολιτισμού, όπου δημοσιεύθηκαν πολλά άρθρα του σε εφημερίδες.
Στη συγγραφική του δραστηριότητα συγκαταλέγονται τα βιβλία «Φιλοσοφικά ρεύματα και Φιλοσοφία του δικαίου στην αρχαιότητα και στον Μεσαίωνα» και «Ένας νέος δρόμος για τον σοσιαλισμό».
Είναι μέλος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88728-5-5
Book pages: 
136
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο