Product

Ενάτη ημέρα

Product

Εναύσματα Ι

Ένατη τέχνη

Κωδικός:
112412
Manufacturer: 
Description: 

Τα Κόμικς! Κάποτε τα αποκαλούσαμε "μικυμάου" και τα κρύβαμε σε κάθε πιθανό σημείο για να τα προστατεύσουμε από τις απειλητικές διαθέσεις της μαμάς που ήθελε να "βάλει μια τάξη" στο βομβαρδισμένο παιδικό μας δωμάτιο. Κάποτε τα "Κλασικά Εικονογραφημένα" κυκλοφορούσαν με "οδηγίες ανάγνωσης" για το πώς διαβάζονται τα κόμικς, πως γίνεται η διαδοχή των εικόνων, τι σημαίνουν τα μπαλονάκια κλπ. Κάποτε κάποιοι τα αποκαλούσαν συλλήβδην παραλογοτεχνία και υποκουλτούρα και ίσως εν μέρει να είχαν δίκιο.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα Κόμικς! Κάποτε τα αποκαλούσαμε "μικυμάου" και τα κρύβαμε σε κάθε πιθανό σημείο για να τα προστατεύσουμε από τις απειλητικές διαθέσεις της μαμάς που ήθελε να "βάλει μια τάξη" στο βομβαρδισμένο παιδικό μας δωμάτιο. Κάποτε τα "Κλασικά Εικονογραφημένα" κυκλοφορούσαν με "οδηγίες ανάγνωσης" για το πώς διαβάζονται τα κόμικς, πως γίνεται η διαδοχή των εικόνων, τι σημαίνουν τα μπαλονάκια κλπ. Κάποτε κάποιοι τα αποκαλούσαν συλλήβδην παραλογοτεχνία και υποκουλτούρα και ίσως εν μέρει να είχαν δίκιο. Σήμερα, τουλάχιστον στη συνείδηση ενός μεγάλου μέρους του αναγνωστικού κοινού, έχουν αποκτήσει με κόπο, πόνο, ιδρώτα και τόνους μελανιού και χαρτιού, μια ισότιμη θέση στο πάνθεον των τεχνών. Τα αποκαλούμε "Ένατη Τέχνη" και για πολλά από αυτά ο όρος είναι απόλυτα δικαιολογημένος - αν και για άλλα ακούγεται υπερβολικός. Όπως και στις υπόλοιπες τέχνες, ανάμεσά τους βρίσκονται αμέτρητα σκουπίδια αλλά ευτυχώς και αμέτρητα διαμάντια που περιμένουν τον αναγνώστη να τα ανακαλύψει, να τα ανασύρει από το σωρό και να τα απολαύσει. Ο παρών τόμος αποτελείται από 32 κείμενα του Γιάννη Κουκουλά, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα (Βαβέλ, Γαλέρα, 9 της Ελευθεροτυπίας, Εποχή, Ελεύθερος Τύπος, Μετρό) με θέμα τη μαγική τέχνη της εικονογραφημένης αφήγησης των κόμικς.
Subtitle: 
Από το παρελθόν στο μέλλον
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-89453-1-3
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Κουκουλάς γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με M.Sc από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει συνδημιουργός της εκπομπής Χάρτινοι Ήρωες στο Ράδιο Ουτοπία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Saturnalia, Futura, Μετρό, Κείμενα, στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Εποχή και έχει συγγράψει τον πρόλογο στο άλμπουμ του Βασίλη Λώλου: Victor Van Dread, Η Γεννήτρια.
Σήμερα συνεργάζεται με τη Βαβέλ στην οποία διατηρεί τη στήλη Make Comics, Not War, με το περιοδικό Εννέα στο οποίο διατηρεί τη στήλη ComiX Files και με το ελληνικό portal Comicart.gr στο οποίο φιλοξενούνται κείμενά του. Έχει πάρει συνεντεύξεις από δημιουργούς όπως οι Altan, Σπύρος Βερύκιος, Brian Bolland, Γιάννης Καλαϊτζής, Ηλίας Κυριαζής, Sasa Zograf, Esad Ribic κ.ά. Έχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις κόμικς, έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και φεστιβάλ και ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του πρώτου Διαδικτυακού Διαγωνισμού Κόμικς.

Subtitle: 
Από το παρελθόν στο μέλλον
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-89453-1-3
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο