Product

Έργα και ημέρες. Θεογονία. Η ασπίδα του Ηρακλή

Product

Έργα οδοποιίας

Έργα και ποιητές του αρχαίου ελληνικού θεάτρου

Κωδικός:
133528
Description: 

Το αρχαίο ελληνικό θέατρο είναι διαχρονικό, και επομένως κλασικό, γιατί τα θέματα που πραγματεύεται και οι χαρακτήρες που περιγράφει αποτελούν ουσιώδη και αμετάβλητα γνωρίσματα της ανθρώπινης φύσης. Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα αποτελεί κορυφαία εκδήλωση του πολιτισμού της.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται πρωτίστως στο θεατρόφιλο κοινό με σκοπό να το κατατοπίσει γύρω από την προέλευση και την εξελικτική πορεία του αρχαίου δράματος, τη θεματική και την προβληματική του, τα είδη και τους δημιουργούς του.

14,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το αρχαίο ελληνικό θέατρο είναι διαχρονικό, και επομένως κλασικό, γιατί τα θέματα που πραγματεύεται και οι χαρακτήρες που περιγράφει αποτελούν ουσιώδη και αμετάβλητα γνωρίσματα της ανθρώπινης φύσης. Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα αποτελεί κορυφαία εκδήλωση του πολιτισμού της. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται πρωτίστως στο θεατρόφιλο κοινό με σκοπό να το κατατοπίσει γύρω από την προέλευση και την εξελικτική πορεία του αρχαίου δράματος, τη θεματική και την προβληματική του, τα είδη και τους δημιουργούς του. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των υποθέσεων των δραματικών έργων ώστε να διευκολύνεται ο θεατής στην παρακολούθησή τους. Παρουσιάζονται οι υποθέσεις των 31 τραγωδιών, των 18 κωμωδιών και των 2 σατυρικών δραμάτων που σώζονται από τους Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη και Μένανδρο. Καταβλήθηκε προσπάθεια, να σχηματίσει ο αναγνώστης μια πλήρη εικόνα της τέχνης του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τρόπο εύληπτο, περιεκτικό, σαφή και τεκμηριωμένο. Στο βιβλίο αναπτύσσονται ακόμη οι απαρχές της θεατρικής τέχνης γενικότερα, η ιστορική εξέλιξη των ειδών του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, οι θεατρικές παραστάσεις και η μορφή των θεάτρων καθώς και τα συστατικά στοιχεία της τραγωδίας, της κωμωδίας και του σατυρικού δράματος. Παρουσιάζονται η ζωή και τα χαρακτηριστικά του έργου των μεγάλων τραγικών και κωμικών ποιητών και αναπτύσσονται οι υποθέσεις όλων των έργων που μας σώζονται από τον Αισχύλο ως το Μένανδρο.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7598-14-8
Book pages: 
288
Book Dimensions: 
20χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αριστοτέλης Αναγνώστου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτορας της παπυρολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Είναι καθηγητής στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και διδάσκει νομική παπυρολογία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7598-14-8
Book pages: 
288
Book Dimensions: 
20χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο