Product

Όψεις της κυπριακής πεζογραφίας 1900-2000

Product

Όψεις της μορφής. Σημάνσεις του τοπίου

Όψεις της λογοτεχνίας των Ελλήνων της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

Κωδικός:
77760
Manufacturer: 
Description: 

Το έργο "Όψεις της λογοτεχνίας των Ελλήνων της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας" του αναγνωρισμένου στον επιστημονικό αυτό χώρο Καθηγητή Γιώργου Καναράκη εξετάζει, περιγράφει και αναλύει τη λογοτεχνική δημιουργία των Ελλήνων στους αντίποδες, από τις σποραδικές αναλαμπές της στις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι το εύρωστο λογοτεχνικό σώμα των ημερών μας, διαμέσου ποικίλων όψεων της λογοτεχνίας αυτής, όπως της ιστορίας της, των πηγών της, των τάσεών της, της θέσης της στις αντίστοιχες λογοτεχνίες της Ελλάδας και της πολυπολιτισμικής Αυστραλίας κ.λπ., που τελικά όλες μαζί συνθέτουν μια ε

27,66 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το έργο "Όψεις της λογοτεχνίας των Ελλήνων της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας" του αναγνωρισμένου στον επιστημονικό αυτό χώρο Καθηγητή Γιώργου Καναράκη εξετάζει, περιγράφει και αναλύει τη λογοτεχνική δημιουργία των Ελλήνων στους αντίποδες, από τις σποραδικές αναλαμπές της στις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι το εύρωστο λογοτεχνικό σώμα των ημερών μας, διαμέσου ποικίλων όψεων της λογοτεχνίας αυτής, όπως της ιστορίας της, των πηγών της, των τάσεών της, της θέσης της στις αντίστοιχες λογοτεχνίες της Ελλάδας και της πολυπολιτισμικής Αυστραλίας κ.λπ., που τελικά όλες μαζί συνθέτουν μια εικόνα σφαιρική και εμπεριστατωμένη. Το έργο αυτό, επικεντρωμένο στην Αυστραλία αλλά επίσης στη μικρή ελληνική ομογένεια της Νέας Ζηλανδίας, ενημερώνει και ανταμείβει τους αναγνώστες του, παρουσιάζοντας το λογοτεχνικό corpus των Ελλήνων στην περιοχή αυτή του κόσμου που το διακρίνει χρονική διάρκεια, ποσότητα, ποικιλομορφία και αξιοπρόσεκτο μέγεθος ταλέντου. [...]
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-333-314-Χ
Book pages: 
329
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Καναράκης, από τον Πειραιά, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Charles Sturt της Αυστραλίας. Προηγουμένως δίδαξε στα πανεπιστήμια Αθηνών, La Verne, στο Bridgewater State College των Η.Π.Α. κ.ά. Σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., διδακτική της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας στο Λονδίνο και εφηρμοσμένη γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Indiana των Η.Π.Α. με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright. Το 1974 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ στη γλωσσολογία από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έρευνα και τα επιστημονικά ενδιαφέροντά του εκτείνονται κυρίως στους κλάδους της λογοτεχνίας, της ιστοριογραφίας και του Τύπου του απόδημου Ελληνισμού, ιδιαίτερα της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, καθώς και της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας και γλωσσολογίας.
Εργασίες του (βιβλία και άρθρα) στους παραπάνω κλάδους έχουν δημοσιευθεί στην Ελληνική και Αγγλική, καθώς και σε ισπανική και πολωνική μετάφραση, στην Ελλάδα, Κύπρο, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδά, Γερμανία, Πολωνία και Χιλή. Πρωτοποριακά θεωρούνται τα έργα του, που έχουν επίσης βραβευθεί, "Η λογοτεχνική παρουσία των Ελλήνων στην Αυστραλία" και "Ο Ελληνικός Τύπος στους Αντίποδες: Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία". Για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα της Αυστραλίας και τον ελληνικό πολιτισμό το 1994 εξελέγη μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας της Ρώμης προς Διάδοση του Πολιτισμού, το 1999 τιμήθηκε με Επίτιμο Διδακτορικό Γραμμάτων από το Πανεπιστήμιο Charles Sturt και το 2002 του απονεμήθηκε από τις Αυστραλιανές Αρχές το Medal of the Order of Australia (O.A.M.).

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-333-314-Χ
Book pages: 
329
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο