Product

Αγάπης αγώνας άγονος

Product

Αγάπης γράμματα

Αγάπης γεννήματα

Κωδικός:
132541
Manufacturer: 
Description: 

Ο Σωτήρης Ιορδάνου (1913-1990) υπήρξε ένας σπάνιος τεχνίτης του λόγου, τόσο πεζογράφος όσο και ποιητής. Έτρεφε για την Τέχνη μιαν άσβεστη αγάπη, που δεν έπαψε να τον συντροφεύει στην καθημερινή δύσκολη βιοπάλη για τον επιούσιο. Η ποιητική συλλογή του «Αγάπης γεννήματα» είναι το 4ο στη σειρά έργο του το οποίο δημοσιεύεται μετά το θάνατο του βραβευμένου δημιουργού. Από τις 40 ποιητικές συνθέσεις της συλλογής παραθέτουμε την αισιόδοξη νότα της «Νέας μέρας»:

5,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Σωτήρης Ιορδάνου (1913-1990) υπήρξε ένας σπάνιος τεχνίτης του λόγου, τόσο πεζογράφος όσο και ποιητής. Έτρεφε για την Τέχνη μιαν άσβεστη αγάπη, που δεν έπαψε να τον συντροφεύει στην καθημερινή δύσκολη βιοπάλη για τον επιούσιο. Η ποιητική συλλογή του «Αγάπης γεννήματα» είναι το 4ο στη σειρά έργο του το οποίο δημοσιεύεται μετά το θάνατο του βραβευμένου δημιουργού. Από τις 40 ποιητικές συνθέσεις της συλλογής παραθέτουμε την αισιόδοξη νότα της «Νέας μέρας»: Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ Σε κατάρτι μ' αλυσίδες δεμένος άκουγα να θρασομανά η τρικυμία. Και να' χεις στην καρδιά σου γαλήνη, αγάπη, λευτεριά και ξεγνοιασιά. Η μέρα τη νύχτα κυνηγάει κι ο καιρός περνοκυλάει. Στο τέλος θα σπάσω τα δεσμά μου και θα το σκάσω. Άλλο δεν κρατώ, κι όταν απόμακρα βρεθώ ξέρω να εκδικηθώ, να σκοτώσω. Θα' ναι μέρα ευλογημένη και καλή. Βαθιά μου θα την αγαπήσω. Θα ξημερώσει με τη λευτεριά η Νέα Μέρα της Ζωής.
Subtitle: 
Ποίηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-426-487-7
Book pages: 
47
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Σωτήρης Ιορδάνου γεννήθηκε στο Πορτ Σάιντ, το 1913. Στο τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου μετοίκησε με την οικογένειά του στο Κάιρο. Παρά τη στοιχειώδη εκπαίδευσή του αγαπούσε το διάβασμα και το γράψιμο από μικρό παιδί.
Στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησε στο Αλαμέιν. Άσκησε το επάγγελμα του στοιχειοθέτη και εξοικονομούσε πάντα τα αναγκαία για τη δημοσίευση έργων του. Υπήρξε ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας του Καΐρου και ιδιαίτερα αγαπητός στους κύκλους των λογοτεχνών και μετά τη φυγή του από την Αίγυπτο και την εγκατάστασή του στην Αθήνα.
Έγραψε κυρίως διηγήματα αλλά και νουβέλες, μυθιστορήματα, ποιήματα και θεατρικά έργα. Τιμήθηκε δύο φορές. Το 1945 με το 2ο βραβείο Μ. Γρίβα για «Το βιβλίο του πολέμου» και το 1977 με το 2ο Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή του «Ένα μπόι τα στάχυα». Πέθανε στην Αθήνα το 1990.

Subtitle: 
Ποίηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-426-487-7
Book pages: 
47
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο