Product

Αγγλοελληνικό γλωσσάρι ελληνοαγγλικό

Product

Αγγλοελληνικό ελληνοαγγλικό λεξιλόγιο όρων βιομηχανικής υγιεινής και ασφάλειας

Αγγλοελληνικό γλωσσάριο γενικής φαρμακολογίας - νευροψυχοφαρμακολογίας

Κωδικός:
135133
Description: 

Η φαρμακολογία είναι μια επιστήμη που μολονότι έχει τα δικά της σύνορα και τη δική της ορολογία παρεισδύει σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, όπως οι βιοϊατρικές επιστήμες (βιολογία, γενετική, φυσιολογία, βιοχημεία), η νομική επιστήμη, η ψυχολογία και η κοινωνική ιατρική.

15,14 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η φαρμακολογία είναι μια επιστήμη που μολονότι έχει τα δικά της σύνορα και τη δική της ορολογία παρεισδύει σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, όπως οι βιοϊατρικές επιστήμες (βιολογία, γενετική, φυσιολογία, βιοχημεία), η νομική επιστήμη, η ψυχολογία και η κοινωνική ιατρική. Ερέθισμα για τη συγγραφή αυτού του γλωσσάριου υπήρξε η διδασκαλία ενοτήτων της ψυχοφαρμακολογίας σε φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τελευταία, η ενασχόλησή μας με την επιμέλεια του εγχειριδίου "Βασική Ψυχοφαρμακολογία για Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές" των Sinacola & Strickland. Έχοντας παρατηρήσει από τη μία ότι πολύ συχνά οι φοιτητές μας δεν γνωρίζουν την απόδοση στην ελληνική γλώσσα αγγλικών όρων γενικής φαρμακολογίας και νευροψυχοφαρμακολογίας, ούτε και την ελληνική ονομασία των δραστικών ουσιών διαφόρων φαρμάκων και από την άλλη ότι η αναζήτηση τέτοιων όρων σε γενικά ιατρικά λεξικά πολλές φορές δεν έλυνε το πρόβλημα, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τους βασικότερους επιστημονικούς όρους και να παρουσιάσουμε μια δόκιμη απόδοσή τους στην ελληνική γλώσσα.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-98187-8-1
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Κλινικός Ψυχολόγος-Νευροψυχολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-98187-8-1
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο