Product

Αγριόγατες

Product

Άγριοι Δεκέμβρηδες

Αγριόγατος στα λεμονάδικα

Κωδικός:
70779
Manufacturer: 
Description: 

Τα χαμίνια είχαν μία κοινωνία με απαραβίαστα, που τα περιφρουρούσαν άγρυπνα. Έπρεπε να το αξίζει κανείς για να μπει στην πολιτεία τους. "Οι φλώροι" δεν έχουν θέση ανάμεσά τους. Οι τολμηροί στους καβγάδες, οι ικανοί στην αρπαγή και το κυνηγητό ήταν οι κάτοικοί της. Ήταν όλοι πολίτες της ανάγκης. Γι' αυτό απαραίτητο και πρωταρχικό προσόν ήταν η αντοχή και διάθεση για δουλειά, οποιαδήποτε δουλειά στη λαχαναγορά, τα λεμονάδικα, το λιμάνι και την μείζονα Θεσσαλονίκη.

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα χαμίνια είχαν μία κοινωνία με απαραβίαστα, που τα περιφρουρούσαν άγρυπνα. Έπρεπε να το αξίζει κανείς για να μπει στην πολιτεία τους. "Οι φλώροι" δεν έχουν θέση ανάμεσά τους. Οι τολμηροί στους καβγάδες, οι ικανοί στην αρπαγή και το κυνηγητό ήταν οι κάτοικοί της. Ήταν όλοι πολίτες της ανάγκης. Γι' αυτό απαραίτητο και πρωταρχικό προσόν ήταν η αντοχή και διάθεση για δουλειά, οποιαδήποτε δουλειά στη λαχαναγορά, τα λεμονάδικα, το λιμάνι και την μείζονα Θεσσαλονίκη. Κουταβάκια τυφλά στην αρχή, μπουσουλώντας έγλειφαν τα ψίχουλα που έβρισκαν στο δρόμο τους. Άνοιξαν μετά τα μάτια και άρπαξαν αυτό που τους χρειαζόταν. Και μετά, την αγία εκείνη ώρα που γνωρίστηκαν με τον αγριόγατο, λειτούργησαν πλέον όλες οι αισθήσεις τους και έγιναν τσακάλια μ' ένα μανδύα νομιμότητας. Έμαθαν με το καθάριο ένστικτό τους πολύ καλά το κοινωνικό παιχνίδι. Φόρεσαν λεοντή και έκρυψαν περίτεχνα τον φόβο και τον πόνο τους, μετάλλαξαν τον δειλό σπουργίτη που είχαν μέσα τους σε τσακάλι και απόκτησαν σθεναρά μερίδιο από το εθνικό εισόδημα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7942-32-9
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λέρκα Αλαούντα (ψευδώνυμο της Σωτηρίας Κοτίδου) σπούδασε φιλολογία και εργάστηκε για στις δύο βαθμίδες της Μέσης Εκπαίδευσης. Έγραψε θεατρικά έργα και τα παρουσίασε στο σχολείο και το ραδιόφωνο. Δίδαξε επίσης χορούς. Πιστεύει πως το σώμα έχει μια αλάθητη έκφραση από τη γλώσσα. Έργα της είναι: "Η Σουμέλα σον φεμινισμόν", "Αγριόγατος στα λεμονάδικα".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7942-32-9
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο