Product

Αγριολούλουδα του παρθένου δάσους Δράμας

Product

Άγριος αιώνας

Αγριόπαπιες πετούν ανάστροφα

Κωδικός:
103767
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Γνωστός για τα κωμικοσοβαρά μυθιστορήματά του -"διανοουμενίστικα" και "αντιδιανοουμενίστικα" ταυτόχρονα- ο Τομ Ρόμπινς έχει εκδώσει και μερικά σύντομα κείμενα· ταξιδιωτικά άρθρα, δοκίμια και σχόλια για ηθοποιούς, μουσικούς, σεξοβόμβες και διανοητές, που έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά, καθώς και μια σειρά, αδημοσίευτα τα περισσότερα, ποιήματα.

15,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Γνωστός για τα κωμικοσοβαρά μυθιστορήματά του -"διανοουμενίστικα" και "αντιδιανοουμενίστικα" ταυτόχρονα- ο Τομ Ρόμπινς έχει εκδώσει και μερικά σύντομα κείμενα· ταξιδιωτικά άρθρα, δοκίμια και σχόλια για ηθοποιούς, μουσικούς, σεξοβόμβες και διανοητές, που έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά, καθώς και μια σειρά, αδημοσίευτα τα περισσότερα, ποιήματα. Το "Αγριόπαπιες πετούν ανάστροφα", μια πλούσια ανθολογία που συγκεντρώνεται για πρώτη φορά, αποτελεί μια σπάνια επισκόπηση της εκλεκτικής ευαισθησίας ενός συγγραφέα, που αυτοπεριγράφεται ως "ρομαντικός ηδονιστής του Ζεν" και "αδέσποτο σκυλί στις τραπεζαρίες της κουλτούρας". Τα μικρά κείμενα του Ρόμπινς άλλοτε υμνούν το ροκ των Doors, άλλοτε αποπολιτικοποιούν την "Γκουέρνικα" του Πικάσο, άλλοτε θρηνούν για το ανγκστ της σύγχρονης λογοτεχνίας και άλλοτε τους τρέχουν τα σάλια για ένα σάντουιτς με ντομάτα ή ένα είδος γυναίκας, της "σερβιτόρας-ιδιοφυΐας". Συχνά έχουν τα χαρακτηριστικά που βρίσκουμε στα μυθιστορήματά του: ευφάνταστο πνεύμα, μια εύθυμη αναιδή αδιαφορία για τις συμβάσεις, έναν γλυκά πρόστυχο ερωτισμό, μυστικιστική και έντονα παρατηρητική ματιά και απέραντη αγάπη για τη γλώσσα.
Subtitle: 
Τα μικρά κείμενα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-521-171-8
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Thomas Eugene Robbins γεννήθηκε στο Blowing Rock των ΗΠΑ το 1936. Μετά το πέρασμά του από διάφορα κολέγια, εργάστηκε ως διορθωτής στις εφημερίδες "The Richmond Times-Dispatch", "The Seattle Times" (όπου αρθρογράφησε και ως κριτικός τέχνης) και "Seattle Post-Intelligencer". Τα μυθιστορήματά του χαρακτηρίζονται από το ύφος της μετα-μπιτ, επινοητικής, γεμάτης χιούμορ λογοτεχνίας που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις νεαρές ηλικίες: "Another roadside attraction", 1971 (ελλ. τίτλος "Αμάντα το κορίτσι της γης"), "Even cowgirls get the blues", 1976 (ελλ. τίτλος "Ακόμη και οι καουμπόισσες μελαγχολούν", το πιο διάσημο ίσως βιβλίο του), "Still life with woodpecker", 1980 (ελλ. τίτλος "Τρυποκάρυδος"), "Jitterbug perfume", 1984 (ελλ. τίτλος "Το άρωμα του ονείρου"), "Skinny legs and all", 1990 (ελλ. τίτλος "Ο χορός των εφτά πέπλων"), "Half asleep in frog pajamas", 1994 (ελλ. τίτλος "Μισοκοιμισμένοι μες τις βατραχοπιτζάμες μας"), "Fierce invalids home from hot climates", 2000 (ελλ. τίτλος "Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα"), "Villa Incognito", 2003. Έχει εκδοθεί, επίσης, ένας τόμος με μικρότερα ταξιδιωτικά του κείμενα, δοκίμια, σατιρικά πορτρέτα, κριτικές και ποιήματα (που δημοσιεύτηκαν στο "Esquire", στο "Playboy", στους "New York Times", κ.ά.), με τίτλο "Wild ducks flying backward", 2005.

Subtitle: 
Τα μικρά κείμενα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-521-171-8
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο