Product

Αγροτικό εμπόριο Ελλάδας - Βαλκανικών χωρών

Product

Αγροτικό ζήτημα και μεταρρύθμιση (1917)

Αγροτικό ζήτημα και αγροτικό κίνημα

Κωδικός:
93857
Description: 

Το καθεστώς της μεγάλης γαιοκτησίας στη Θεσσαλία και οι σχέσεις αγροληψίας που επικρατούσαν δημιούργησαν μετά την προσάρτηση της περιοχής αυτής στο ελληνικό κράτος το λεγόμενο Θεσσαλικό ζήτημα. Μέχρι την ανασυγκρότηση της αγροτικής κοινωνίας και την επικράτηση της μικρής αγροτικής εκμετάλλευσης μεσολάβησε ένα μακρύ χρονικό διάστημα, κατά το οποίο εκδηλώθηκε και δυναμώθηκε το Θεσσαλικό αγροτικό κίνημα.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το καθεστώς της μεγάλης γαιοκτησίας στη Θεσσαλία και οι σχέσεις αγροληψίας που επικρατούσαν δημιούργησαν μετά την προσάρτηση της περιοχής αυτής στο ελληνικό κράτος το λεγόμενο Θεσσαλικό ζήτημα. Μέχρι την ανασυγκρότηση της αγροτικής κοινωνίας και την επικράτηση της μικρής αγροτικής εκμετάλλευσης μεσολάβησε ένα μακρύ χρονικό διάστημα, κατά το οποίο εκδηλώθηκε και δυναμώθηκε το Θεσσαλικό αγροτικό κίνημα. Στόχος της συγγραφέως είναι η συνολική θεώρηση του αγροτικού ζητήματος και του αγροτικού κινήματος στη Θεσσαλία από τη γένεσή τους το 1881 μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος το 1923. Μέσα από τη θεώρηση αυτή αναδεικνύονται οι διαφορετικές φάσεις που διήνυσε το Θεσαλλικό ζήτημα έως την οριστική διευθέτησή του, καθώς και οι σημαντικότερες πτυχές που σημάδεψαν την πορεία του θεσσαλικού αγροτικού κινήματος.
Subtitle: 
Θεσσαλία 1881-1923
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1761-0
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Καίτη Αρώνη-Τσίχλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μέση και Νεότερη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στη Νεότερη Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία στη Σορβόννη (Paris I) και στην Ecole de Hautes Etudes en Sciences Sociates στο Παρίσι. Είναι καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες γύρω από την συγκρότηση της νεοελληνικής κοινωνίας, τα κοινωνικά κινήματα και το αγροτικό ζήτημα.

Subtitle: 
Θεσσαλία 1881-1923
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1761-0
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο