Product

Αθήναι

Product

Αθηναΐδα - Ευδοκία και εγώ, η Ευγενία

Αθηναΐδα

Κωδικός:
144527
Manufacturer: 
Description: 

Η δραματική ιστορία της πανέμορφης Αθηναΐδας, που έγινε αυτοκράτειρα του Βυζαντίου τον 5ο αιώνα μ.Χ.

Η πραγματική ιστορία της Αθηναΐδας, μιας πανέμορφης και μορφωμένης Αθηναίας, κόρης του φιλόσοφου Λεόντιου, που έζησε στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ. Η δραματική ζωή της μας μεταφέρει από την ειδωλολατρική ακόμη Αθήνα στη χριστιανική Κωνσταντινούπολη. Εκεί η Αθηναΐδα ανεβαίνει στον θρόνο του Βυζαντίου ως σύζυγος του Θεοδοσίου Β΄, βαφτισμένη Χριστιανή με το όνομα Ευδοκία.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η δραματική ιστορία της πανέμορφης Αθηναΐδας, που έγινε αυτοκράτειρα του Βυζαντίου τον 5ο αιώνα μ.Χ. Η πραγματική ιστορία της Αθηναΐδας, μιας πανέμορφης και μορφωμένης Αθηναίας, κόρης του φιλόσοφου Λεόντιου, που έζησε στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ. Η δραματική ζωή της μας μεταφέρει από την ειδωλολατρική ακόμη Αθήνα στη χριστιανική Κωνσταντινούπολη. Εκεί η Αθηναΐδα ανεβαίνει στον θρόνο του Βυζαντίου ως σύζυγος του Θεοδοσίου Β΄, βαφτισμένη Χριστιανή με το όνομα Ευδοκία. Στο Ιερό Παλάτι βρίσκεται στη δίνη θυελλωδών σχέσεων με τον κυκλοθυμικό σύζυγό της, που τη λατρεύει, τη θρησκομανή αδελφή του Αυγούστα Πουλχερία, τη σατανική φυσιογνωμία του ευνούχου Χρυσάφιου, αλλά και τον ωραίο μάγιστρο Παυλίνο. Η μυθιστορηματική ζωή μιας γυναίκας, μια συναρπαστική αφήγηση που παρακολουθεί τη διαδρομή της ανάμεσα στις συμπληγάδες των ανταγωνισμών, τους καταιγιστικούς έρωτες, τις ατέλειωτες δολοπλοκίες και τα εγκλήματα. Στο κέντρο όλων αυτών, η ακτινοβολία της απαράμιλλης ομορφιάς της πρόσθεσε λάμψη στη βυζαντινή Αυλή και θάμπωσε με το μεγαλείο της την Αυτοκρατορία που κυριαρχούσε τότε στον κόσμο.
Subtitle: 
Μια Ελληνίδα Αυγούστα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-410-570-1
Book pages: 
636
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος-Χρυσόστομος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Παρισίων. Από το 1974 ως το 2009 υπηρέτησε στη Διπλωματική Υπηρεσία, έχοντας διατελέσει Πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, στη Σλοβενία και στις Φιλιππίνες.
Έργα του: "Κοσμική Συνείδηση" Δοκίμιο (Εκδόσεις Τραυλός), "Αθηναϊδα: Μια Ελληνίδα Αυγούστα" ιστορικό μυθιστόρημα (Ωκεανίδα), "Τα πορφυρά σανδάλια" ιστορικό μυθιστόρημα (Λιβάνης), "Τι συμβαίνει με εμάς τους Έλληνες; Μια άσκηση εθνικής αυτογνωσίας" δοκίμιο, "Η παρέα της οδού Δημοκρίτου" μυθιστόρημα. Είναι παντρεμένος με την Αλκμήνη Πατρίκη.

Subtitle: 
Μια Ελληνίδα Αυγούστα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-410-570-1
Book pages: 
636
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο