Product

Αι συντεχνίαι και η εκκλησία επί τουρκοκρατίας

Product

Αι τοπωνυμίαι της πόλεως και των περιχώρων των Αθηνών

Αι της γαστρός ηδοναί

Κωδικός:
114725
Manufacturer: 
Description: 

...Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η τροφή είναι είδος... θεραπείας. Αν μελετήσει κανείς τα είδη τροφής, τον τρόπο παρασκευής και κατανάλωσης, το συνταίριασμα των υλικών και το πάντρεμα των γεύσεων, πράγματι άγγιζαν το τέλειο της Μεσογειακής δίαιτας, που μετά από χιλιετηρίδες κατέληξαν όλοι οι ειδικοί -διαιτολόγοι, γιατροί κ.λπ.- ότι είναι ο πιο υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος διατροφής. Ήταν τυχεροί, γιατί είχαν στα χέρια τους ακατανίκητα όπλα: το λάδι, τον αγνόν οίνο, φρούτα, λαχανικά που μπορούσαν να ευδοκιμήσουν λόγω κλίματος, άφθονες ποικιλίες χορταριών και σπάνια βότανα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

...Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η τροφή είναι είδος... θεραπείας. Αν μελετήσει κανείς τα είδη τροφής, τον τρόπο παρασκευής και κατανάλωσης, το συνταίριασμα των υλικών και το πάντρεμα των γεύσεων, πράγματι άγγιζαν το τέλειο της Μεσογειακής δίαιτας, που μετά από χιλιετηρίδες κατέληξαν όλοι οι ειδικοί -διαιτολόγοι, γιατροί κ.λπ.- ότι είναι ο πιο υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος διατροφής. Ήταν τυχεροί, γιατί είχαν στα χέρια τους ακατανίκητα όπλα: το λάδι, τον αγνόν οίνο, φρούτα, λαχανικά που μπορούσαν να ευδοκιμήσουν λόγω κλίματος, άφθονες ποικιλίες χορταριών και σπάνια βότανα. Η θάλασσα, που απλωνόταν στα πόδια τους, έφερνε θησαυρούς και υπέροχες γεύσεις, που τους έβαζαν σε πειρασμό και τους έκαναν να πειραματίζονται πάνω απ' την χύτρα και το τηγάνι. Το εύκρατο και ήπιο κλίμα, σπάνια τους ανάγκαζε να καταφεύγουν σε βαριά διατροφή. Πρώτος ο Ιπποκράτης φώναξε σ' αυτόν τον ιερό τόπο -που η διατροφή ήταν συνθετικό στοιχείο του πολιτισμού του- ότι "η τροφή είναι η... θεραπεία μας"... Η Φωτεινή-Χλόη Αττιτή μέσα από ερευνά χρόνων πάνω στην εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης από την αρχαιότητα έως σήμερα, μελετώντας τα διαφορά αρχαία κείμενα καθώς και την λαογραφία και τις προφορικές παραδόσεις απ' όλη την Ελλάδα, καταφέρνει μια ρεαλιστική προσέγγιση της αρχαιοελληνικής μαγειρικής τέχνης. Στο βιβλίο της παραθέτει πληθώρα σωζώμενων συνταγών καθώς και πολλές που με τα χρονιά εξελιχθήκαν και προσαρμοστήκαν στις σημερινές διατροφικές απαιτήσεις.
Subtitle: 
Μια προσέγγιση στην μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-408-033-4
Book pages: 
155
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Xλόη Φωτεινή Αττιτή γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του '52 στη Ρόδο. Τα πρώτα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Αθήνα κι από την ηλικία των 10 ετών ζει μόνιμα στη Σύμη. Το πρώτο βιβλίο της εκδόθηκε το '99 με χορηγία του Δήμου Σύμης και τα έσοδα διατέθηκαν στο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο "Γαλάζια ερωμένη", περιέχει εννέα λυρικά πεζογραφήματα και εκδόθηκε το 2002. Στο τρίτο της βιβλίο "Αι της γαστρός ηδοναί" επιχειρεί μια προσέγγιση στη μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων.

Subtitle: 
Μια προσέγγιση στην μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-408-033-4
Book pages: 
155
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο