Product

Άιντε πάλι...

Product

Αιολική γη

Αιολία

Κωδικός:
124507
Description: 

Λέσβος, Αϊβαλί, Πέργαμος.... Η Λέσβος με ιστορία εκατονταετιών, σωστή κιβωτός του πολιτισμού και της ελληνικότητας του Αιγαίου, συναρπάζει με τα όμορφα τοπία, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα μνημεία, το μοναδικό απολιθωμένο δάσος, τη λαϊκή παράδοση, τις γεύσεις και τους φιλόξενους κατοίκους. Πρόκειται για ένα τόπο που τραγούδησε τον έρωτα και τη ζωή με όλους τους τρόπους.
Είναι στα ακρογιάλια της που φέρνουν οι ζέφυροι και τα κύματα του Αιγαίου το κεφάλι και τη λύρα
του αοιδού Ορφέα.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Λέσβος, Αϊβαλί, Πέργαμος.... Η Λέσβος με ιστορία εκατονταετιών, σωστή κιβωτός του πολιτισμού και της ελληνικότητας του Αιγαίου, συναρπάζει με τα όμορφα τοπία, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα μνημεία, το μοναδικό απολιθωμένο δάσος, τη λαϊκή παράδοση, τις γεύσεις και τους φιλόξενους κατοίκους. Πρόκειται για ένα τόπο που τραγούδησε τον έρωτα και τη ζωή με όλους τους τρόπους. Είναι στα ακρογιάλια της που φέρνουν οι ζέφυροι και τα κύματα του Αιγαίου το κεφάλι και τη λύρα του αοιδού Ορφέα. Η περιήγηση μετά τους ελαιώνες, τα πευκοδάση, τα μοναστήρια, τα κάστρα και τις κρυστάλλινες θάλασσες συνεχίζεται στη μικρασιατική Αιολία, τη φυσική και πολιτιστική, ενδοχώρα της Λέσβου, στις Κυδωνιές των αρχαίων Ελλήνων, στο Αϊβαλί και τα Μοσχονήσια του Φώτη Κόντογλου. Μετά ακολουθεί το ιστορικό Αδραμύττιο και η Άσσος. με την ακρόπολή της και τον περίφημο ναό της Αθηνάς, που αγναντεύει αιώνες τώρα τη Λέσβο, τη Μήθυμνα και τον Λεπέτυμνο. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Δικελί και την Πέργαμο, με την αξεπέραστης πρωτοτυπίας και ομορφιάς ακρόπολη της και το Ασκληπιείο, έναν από τους πιο σημαντικούς τόπους της θεραπείας και της ιατρικής στους χρόνους της αρχαιότητας. Ακολουθεί το Τσανταρλί και το Αλήαγα, τόπος της αρχαίας Πιτάνης, της Ελαίας και της Μαρίνας. Στο τέλος το ταξίδι μας κλείνει με την Κύμη, τη μεγίστη των Αιολικών και αρίστη μητρόπολη του Στράβωνα.
Subtitle: 
Λέσβος, Αϊβαλί, Πέργαμος
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8362-33-4
Book pages: 
616
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Στέφανος Στεφανίδης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, όπου ζει ως σήμερα. Σπούδασε πληροφορική και εργάζεται ως σύμβουλος στον τομέα αυτό. Το πάθος του για το ταξίδι κυριάρχησε από νωρίς και άρχισε να περιηγείται πλήθος χωρών σε όλον τον κόσμο.
Παράλληλα, από το 1995, άρχισε να αρθρογραφεί με αντικείμενο το ταξίδι και να παρουσιάζει φωτογραφική δουλειά του σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως στο "Βήμα", το "Oxygen" και την "Ελευθεροτυπία". Για δύο χρόνια (2001-2002) συνεργάστηκε με το ραδιοφωνικό σταθμό Planet σε καθημερινή πρωινή εκπομπή. Επίσης δημοσίευσε τρεις ιστορικές και περιηγητικές μελέτες στο περιοδικό "Ελληνικό Πανόραμα".

Subtitle: 
Λέσβος, Αϊβαλί, Πέργαμος
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8362-33-4
Book pages: 
616
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο