Product

Αλ Γιουνανεΐν, οι Έλληνες της Αιγύπτου

Product

Αλ Κάιντα, το παγκόσμιο δίκτυο του τρόμου

Αλ Ισκανταρέγια, η πατρίδα που ονειρευτήκαμε

Κωδικός:
104372
Manufacturer: 
Description: 

Μια οικογένεια από ένα Ελληνικό χωριό της περιοχής της Μεθώνης αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αίγυπτο, όπου υπήρχε δουλειά για όλους. Τα έξη χρόνια στην Αλεξάνδρεια, την "Αλ Ισκανταρέγια", σημαδεύουν τη ζωή του ήρωα, που ξεχειλίζει από αγάπη για τον τόπο. Οι νέες εντυπώσεις επιβάλλονται στη συνείδηση του παιδιού, έτσι ώστε να αγαπήσει την καινούργια γη και να την ποθήσει σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν νέος πια, δουλεύοντας στο καράβι που πιάνει Αλεξάνδρεια, νοιώθει τις μνήμες να φουντώνουν και την αγάπη της χαμένης πια πατρίδας να ξαναέρχεται έντονη.

8,61 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια οικογένεια από ένα Ελληνικό χωριό της περιοχής της Μεθώνης αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αίγυπτο, όπου υπήρχε δουλειά για όλους. Τα έξη χρόνια στην Αλεξάνδρεια, την "Αλ Ισκανταρέγια", σημαδεύουν τη ζωή του ήρωα, που ξεχειλίζει από αγάπη για τον τόπο. Οι νέες εντυπώσεις επιβάλλονται στη συνείδηση του παιδιού, έτσι ώστε να αγαπήσει την καινούργια γη και να την ποθήσει σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν νέος πια, δουλεύοντας στο καράβι που πιάνει Αλεξάνδρεια, νοιώθει τις μνήμες να φουντώνουν και την αγάπη της χαμένης πια πατρίδας να ξαναέρχεται έντονη. Αναδρομική αφήγηση που ξετυλίγεται μέσα από εικόνες μνήμης, οι οποίες παρατίθενται με συγκινητική νοσταλγία. Τα τρυφερά χρόνια της εφηβείας και της πρώτης νεότητας του ήρωα μέσα στην ανεμοζάλη των δύσκολων καιρών και η προσπάθειά του να υπερασπιστεί με πάθος τα όνειρά του και να τα διασώσει.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8342-44-9
Book pages: 
115
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαράλαμπος Κατσάρας γεννήθηκε στο Καινούργιο Λοκρίδος του Ν. Φθιώτιδος. Έχει τελειώσει την Παιδαγωγική Ακαδημία και δουλεύει σε δημοτικό σχολείο, εδώ και δεκαοχτώ χρόνια.
Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την πεζογραφία, την ποίηση και το παιδικό θέατρο. Έχει τιμηθεί δύο φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για τα έργα του: "Κάποτε στη Σμύρνη" 2002 και "Αλ Ισκανταρέγια, η Πατρίδα που ονειρευτήκαμε" 2004.
Άλλα έργα του είναι: "Τα φιλιά του ανέμου", ποίηση, "Εφτά καλοκαιρινά αναφιλητά" διηγήματα, "Το ημερολόγιο της Μήδειας" μυθιστόρημα, όλα από τις εκδόσεις Λαμιακός Τύπος.
Το παιδικό θέατρο "Ένα σχολείο στα σύννεφα" είναι αυτοέκδοση και έχει παιχτεί σε πολλά σχολεία. "Η δραματική τέχνη στο σχολείο" βιβλίο που αναφέρεται στο θεατρικό παιχνίδι, έχει εκδοθεί από το "Παρασκήνιο" το 2005. Δουλειές και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι μέλος του "Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου".
Ζει στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8342-44-9
Book pages: 
115
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο