Product

Αλεξανδρινό κουαρτέτο: Βαλτάσαρ

Product

Αλεξανδρινό κουαρτέτο: Κλέα

Αλεξανδρινό κουαρτέτο: Ιουστίνη

Κωδικός:
21004
Manufacturer: 
Description: 

Ο Λώρενς Ντάρρελ όταν εγκαταστάθηκε στην Προβηγκία έγραψε την περίφημη τετραλογία "Αλεξανδρινό Κουαρτέτο". Το πρώτο βιβλίο της σειράς τιτλοφορείται "Ιουστίνη", το δεύτερο "Βαλτάσαρ", το τρίτο "Μαουντόλιβ", το τέταρτο "Κλέα". Τέσσερις μορφές κυριαρχούν στον πρώτο τούτο τόμο: η Ιουστίνη, μια αινιγματική και παράφορη Εβραία, η Μέλισσα, χορεύτρια, ο Νεσσήμ, Κόπτης τραπεζίτης, και ο αφηγητής, ένας Ιρλανδός. Πλάι στα πρόσωπα τούτα, πλήθος άλλα που ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει την ιστορία τους στους επόμενους τόμους.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Λώρενς Ντάρρελ όταν εγκαταστάθηκε στην Προβηγκία έγραψε την περίφημη τετραλογία "Αλεξανδρινό Κουαρτέτο". Το πρώτο βιβλίο της σειράς τιτλοφορείται "Ιουστίνη", το δεύτερο "Βαλτάσαρ", το τρίτο "Μαουντόλιβ", το τέταρτο "Κλέα". Τέσσερις μορφές κυριαρχούν στον πρώτο τούτο τόμο: η Ιουστίνη, μια αινιγματική και παράφορη Εβραία, η Μέλισσα, χορεύτρια, ο Νεσσήμ, Κόπτης τραπεζίτης, και ο αφηγητής, ένας Ιρλανδός. Πλάι στα πρόσωπα τούτα, πλήθος άλλα που ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει την ιστορία τους στους επόμενους τόμους. Αλλά το κεντρικό πρόσωπο σ' όλη την τετραλογία είναι ασφαλώς η Αλεξάνδρεια, πόλη εξωτική και παρακμασμένη, γεμάτη ομορφιά και γραφικότητα, σύμβολο ενός κόσμου κατ' εξοχήν ερωτικού. Ο έρωτας, το πάθος, η ζήλια, αλλά και το μυστήριο που υπορρέει τον μύθο, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος μοναδικού, έντονου και εξαιρετικά αισθησιακού.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Book ISBN: 
960-222-204-2
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4

Ο Lawrence Durrell γεννήθηκε στην Ινδία το 1912 από γονείς Βρετανούς. Στην πατρίδα του βρέθηκε μόνο για τις πανεπιστημιακές του σπουδές, τις οποίες γρήγορα εγκατέλειψε για να αρχίσει μια ζωή περιπλανήσεων με επίκεντρο τη λεκάνη της Μεσογείου. Αφού γεύθηκε τη μποέμικη ζωή των καλλιτεχνών στο Παρίσι, εγκαταστάθηκε από το 1934 ως το 1940 στην Ελλάδα, χώρα που γνώρισε κι αγάπησε βαθιά. Στα χρόνια του πολέμου υπηρέτησε στο Κάιρο ενώ αργότερα εργάστηκε στη Ρόδο, στην Κύπρο και στην Αργεντινή. Από το 1957 ως τον θάνατό του, το Νοέμβριο του 1990, έζησε στη νότια Γαλλία όπου αφοσιώθηκε στο γράψιμο. Το έργο του, που ο ίδιος χαρακτηρίζει "σπουδή του έρωτα στη σύγχρονη εποχή", μελετά την ανθρώπινη ψυχή με κλειδιά τον έρωτα, το πάθος και τη ζήλια. Η πλούσια και αισθησιακή γραφή του βρήκε μεγάλη απήχηση στην Ευρώπη και πολύ μικρότερη στην Αγγλία. Από το έργο του που περιλαμβάνει μυθιστορήματα, διηγήματα και ταξιδιωτικές εντυπώσεις ξεχωρίζουν: "Το αλεξανδρινό κουαρτέτο", "Πικρολέμονα", "Το κουιντέτο της Αβινιόν", "Tune", "Nunquam".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Book ISBN: 
960-222-204-2
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4