Product

Αλληλογραφία

Product

Αλληλογραφία 1813-1818

Αλληλογραφία 1769-1791

Κωδικός:
72018
Manufacturer: 
Description: 

Ο Μότσαρτ πέθανε στα τριάντα πέντε του χρόνια. Τριάντα πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων οι πιο τρανές χαρές συμπορεύτηκαν με μέρες δύσκολες. Έξι χρονών ο μικρός Βόλφγκανγκ συνθέτει το πρώτου του μενουέτο.
Στα έντεκα, την πρώτη του όπερα. Νεαρός έφηβος, τα έχει ήδη πει όλα, ή σχεδόν όλα. Εκατοντάδες τα γράμματα που στέλνονται σε στιγμές ευφορίας ή απόγνωσης στα πιο αγαπημένα του πρόσωπα. Επιστολές γεμάτες ευαισθησία, μάρτυρες μιας πολυκύμαντης ζωής.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Μότσαρτ πέθανε στα τριάντα πέντε του χρόνια. Τριάντα πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων οι πιο τρανές χαρές συμπορεύτηκαν με μέρες δύσκολες. Έξι χρονών ο μικρός Βόλφγκανγκ συνθέτει το πρώτου του μενουέτο. Στα έντεκα, την πρώτη του όπερα. Νεαρός έφηβος, τα έχει ήδη πει όλα, ή σχεδόν όλα. Εκατοντάδες τα γράμματα που στέλνονται σε στιγμές ευφορίας ή απόγνωσης στα πιο αγαπημένα του πρόσωπα. Επιστολές γεμάτες ευαισθησία, μάρτυρες μιας πολυκύμαντης ζωής. Ο Μότσαρτ θα σβήσει μια μέρα του Δεκέμβρη του 1791, μέσα στους απόηχους του Requiem που έγραφε και που μόνο ο θάνατος μπόρεσε να διακόψει.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-229-048-Χ
Book pages: 
446
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Αυστριακός συνθέτης (1756-1791), από τις μεγαλύτερες μουσικές ιδιοφυίες όλων των εποχών. Γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ. Ήταν γιος του βιολιστή Λέοπολντ Μότσαρτ.Το ταλέντο του εκδηλώθηκε από την παιδική του ηλικία. Στα έξι του χρόνια συνέθεσε τα πρώτα έργα του. Υπήρξε πρώτος βιολιστής σε μεγάλες ορχήστρες. Το πλούσιο έργο του περιλαμβάνει κονσέρτα για βιολί, κονσέρτα για πιάνο, σερενάτες, συμφωνίες, εκκλησιαστική μουσική, όπερες κλπ. Περίφημες όπερες του Μότσαρτ που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το κοινό είναι οι: "Απαγωγή από το Σεράι, "Μαγικός Αυλός", "Γάμοι του Φίγκαρο", "Ντον Τζιοβάνι" και "Ετσι κάνουν όλες". Πέθανε πάμφτωχος, σε ηλικία 35 χρονών. Λίγο πριν από τον θάνατο του ολοκλήρωσε το περίφημο "Ρέκβιεμ" (σύνθεση νεκρώσιμης ακολουθίας).

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-229-048-Χ
Book pages: 
446
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο