Product

Αλφαβητάριο παιγνίδια και παιδάκια

Product

Αλφαβητάριο "Τα καλά παιδιά"

Αλφαβητάριο πολιτικής για μεγάλους

Κωδικός:
149663
Manufacturer: 
Description: 

Στο "Αλφαβητάριο" αυτό παρουσιάζονται, αξιολογούνται και συγκρίνονται τα δύο κύρια πολιτικο-οικονομικά συστήματα της πρόσφατης ιστορίας:
Ο Καπιταλισμός και ο Σoσιαλισμός.
Παράλληλα, στοχεύεται η δημιουργία στον αναγνώστη πολιτικών ερεθισμάτων, που να τον οδηγούν σε προσωπικές εκτιμήσεις και συμπεράσματα.

12,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο "Αλφαβητάριο" αυτό παρουσιάζονται, αξιολογούνται και συγκρίνονται τα δύο κύρια πολιτικο-οικονομικά συστήματα της πρόσφατης ιστορίας: Ο Καπιταλισμός και ο Σoσιαλισμός. Παράλληλα, στοχεύεται η δημιουργία στον αναγνώστη πολιτικών ερεθισμάτων, που να τον οδηγούν σε προσωπικές εκτιμήσεις και συμπεράσματα. Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα μέρη: 1. Εισαγωγική τοποθέτηση 2. Αστική Ιδεολογία και Καπιταλιστικό Πολιτικό Σύστημα 3. Σοσιαλιστική Ιδεολογία και Σοσιαλιστικό Πολιτικό Σύστημα 4. Καπιταλισμός ή Σοσιαλισμός; Ποιος ο δρόμος του μέλλοντος; Περιλαμβάνει επίσης πλούσια βιβλιογραφία. Η παρουσίαση των θεμάτων του βιβλίου γίνεται με τρόπο όσο το δυνατό πιο απλό, όχι όμως και απλουστευτικό. Ο γενικός τόνος εξάλλου είναι ερευνητικός, σκοπεύοντας στην αντιπαράθεση και τη σύγκριση, που οδηγούν πάντα ασφαλέστερα στην αλήθεια. Το "Αλφαβητάριο πολιτικής" είναι το δεύτερο αυτής της σειράς του συγγραφέα. Έχει προηγηθεί, σαν εισαγωγή στις βασικές αρχές της Τέχνης, το "Αλφαβητάριο Αισθητικής για Μεγάλους" (τρίτη έκδοση από τη "Σύγχρονη Εποχή").
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-7773-37-3
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάνος Πετρίτης γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε σε εμπορικές εταιρίες και ταξίδεψε επαγγελματικά σε Ανατολή και Δύση.
Κατά τον πόλεμο και την ξενική κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του Ε.Α.Μ. Για τη δράση του αυτή καταδικάσθηκε σε πολυετή φυλάκιση και κρατήθηκε σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Διετέλεσε επί μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αθηναίων. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού "Δημήτρης Γληνός" για όλο το διάστημα της δωδεκαετούς λειτουργίας του.
Έχει γράψει τα βιβλία: "Αλφαβητάριο αισθητικής για μεγάλους", "Αλφαβητάριο πολιτικής για μεγάλους", και έχει μεταφράσει το συλλογικό έργο νέων ρώσων φιλοσόφων του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ της Μόσχας "Φιλοσοφία και επιστήμη". Έχει ακόμα δημοσιεύσει άρθρα και μεταφράσεις στα περιοδικά: Ανταίος, Επιθεώρηση Τέχνης, Καινούργια Εποχή, Αντί, Πολιτιστική, Επιστημονική Σκέψη, Περιοδικό Τέχνης 70χ100, Νέος Δημοκράτης Κύπρου και Νέα Εποχή Κύπρου.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-7773-37-3
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο