Product

Ανάγνωση και νοητικές εικόνες

Product

Ανάγνωση και σχολείο

Ανάγνωση και προσοχή: Ψυχολογικές διαστάσεις

Κωδικός:
88974
Manufacturer: 
Description: 

Η ανάπτυξη της αναγνωστικής ικανότητας σε σχέση με τον παράγοντα "προσοχή", ένα θέμα που για πρώτη φορά ερευνάται στον ελληνικό χώρο, αφορά όλους όσους βρίσκονται σε καθημερινή μαθησιακή επαφή με τα παιδιά, δηλαδή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, και όλους όσους ενδιαφέρονται για τις διεργασίες που διέπουν την ανθρώπινη νόηση.

21,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ανάπτυξη της αναγνωστικής ικανότητας σε σχέση με τον παράγοντα "προσοχή", ένα θέμα που για πρώτη φορά ερευνάται στον ελληνικό χώρο, αφορά όλους όσους βρίσκονται σε καθημερινή μαθησιακή επαφή με τα παιδιά, δηλαδή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, και όλους όσους ενδιαφέρονται για τις διεργασίες που διέπουν την ανθρώπινη νόηση. Το βιβλίο φιλοδοξεί να διασαφήσει μερικούς από τους βασικούς μηχανισμούς που πλαισιώνουν το ανθρώπινο γνωστικό σύστημα. Οι πληροφορίες σε θέματα ανάγνωσης και προσοχής συνδυάζονται με θεωρητικό τρόπο αλλά και μέσω εμπειρικής έρευνας, ώστε να φωτιστεί η μεταξύ των δύο εννοιών σχέση. Σημαντική συμβολή του βιβλίου αυτού, εκτός της θεωρητικής βάσης για τη στήριξη των διδακτικών επιλογών των εκπαιδευτικών, είναι η απενοχοποίηση τόσο του μαθητή, όσο και του εκπαιδευτικού, καθώς επίσης και οι πρακτικές υποδείξεις που περιέχονται με τη μορφή στρατηγικών και συμπεριφορών που μπορεί να υιοθετήσει ο εκπαιδευτικός για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προσοχής των μαθητών του και που ο γονιός μπορεί να γνωρίζει και να εφαρμόζει παράλληλα. Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι πολυδιάστατη έννοια και διαμορφώνεται με πολλούς τρόπους και μηχανισμούς, εμβαθύνοντας στους μηχανισμούς αυτούς κάνουμε την επικοινωνία αυτή αποτελεσματικότερη.
Subtitle: 
Αναγνωστική ικανότητα και προβλήματα προσοχής μαθητών σχολικής ηλικίας - Πρόληψη και αντιμετώπιση
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8325-95-1
Book pages: 
386
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μανώλης Κουμπιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Έχει σπουδάσει στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Σχολική Ψυχολογία) του Τομέα Ψυχολογίας και διδακτορικού διπλώματος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική διατριβή του αναφέρεται στην αναγνωστική ικανότητα και τα προβλήματα προσοχής μαθητών σχολικής ηλικίας.
Έχει πάρει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε πολλά διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια. Πολλές μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών και επικουρικά στον Τομέα Ψυχολογίας και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σεμινάρια εκπαιδευτικών και σε προγράμματα επιμόρφωσης ΕΠΕΑΕΚ.
Ο Μανώλης Κουμπιάς διατηρεί μέχρι και σήμερα τη θέση του δασκάλου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Subtitle: 
Αναγνωστική ικανότητα και προβλήματα προσοχής μαθητών σχολικής ηλικίας - Πρόληψη και αντιμετώπιση
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8325-95-1
Book pages: 
386
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο