Product

Ανάλυση και επίλυση συγκρούσεων

Product

Ανάλυση και εφαρμογές

Ανάλυση και εφαρμογές

Κωδικός:
181852
Description: 

Ο Απειροστικός Λογισμός αποτελεί βασικό κλάδο των Μαθηματικών και είναι σημαντικό αντικείμενο σπουδής στις προπτυχιακές σπουδές πολλών επιστημών. Έχει μεγάλο αριθμό εφαρμογών σε άλλους κλάδους των μαθηματικών αλλά και σε άλλες επιστήμες, όπως για παράδειγμα στην Πληροφορική, στη Φυσική, στην Οικονομία και στη Βιολογία.

Η Ανάλυση θεωρείται από πολλούς ως ο κλάδος των Μαθηματικών στον οποίο αναπτύσσονται με περισσότερη ακρίβεια και σε ορισμένες περιπτώσεις σε γενικότερη μορφή οι έννοιες του Απειροστικού Λογισμού.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Απειροστικός Λογισμός αποτελεί βασικό κλάδο των Μαθηματικών και είναι σημαντικό αντικείμενο σπουδής στις προπτυχιακές σπουδές πολλών επιστημών. Έχει μεγάλο αριθμό εφαρμογών σε άλλους κλάδους των μαθηματικών αλλά και σε άλλες επιστήμες, όπως για παράδειγμα στην Πληροφορική, στη Φυσική, στην Οικονομία και στη Βιολογία. Η Ανάλυση θεωρείται από πολλούς ως ο κλάδος των Μαθηματικών στον οποίο αναπτύσσονται με περισσότερη ακρίβεια και σε ορισμένες περιπτώσεις σε γενικότερη μορφή οι έννοιες του Απειροστικού Λογισμού. Το βιβλίο αυτό έχει σαν σκοπό του να βοηθήσει στην κατανόηση και στην εμβάθυνση των βασικών εννοιών των Μαθηματικών και ιδιαίτερα της Ανάλυσης. Για το σκοπό αυτό σε κάθε κεφάλαιο δίδεται μία συνοπτική θεωρία, με σχετικές προτάσεις και θεωρήματα, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός εφαρμογών, λυμένων και άλυτων ασκήσεων. Στα κεφάλαια του βιβλίου αυτού αναλύονται: θεωρία συνόλων, απεικονίσεις, σχέσεις, βασικές κατηγορίες συναρτήσεων, οικονομικές συναρτήσεις, ακολούθιες πραγματικών αριθμών, σύγκλιση και όρια ακολουθιών, σειρά πραγματικών αριθμών, κριτήρια σύγκλισης σειρών, σύγκλιση και συνέχεια συναρτήσεων, παραγώγιση συναρτήσεων, αόριστο ολοκλήρωμα, διαφορικές εξισώσεις, κλασσική θεωρία ολοκλήρωσης του Riemman, ορισμένο ολοκλήρωμα, υπολογισμός εμβαδού επίπεδου χωρίου, μήκος τόξου καμπύλης και όγκος στερερού εκ περιστροφής.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7996-32-1
Book pages: 
827
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7996-32-1
Book pages: 
827
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2