Product

Ανάμεσα σε δυο γυναίκες

Product

Ανάμεσα σε δύο εξεγέρσεις Κιλελέρ 1910 Τρίκαλα 1925

Ανάμεσα σε δύο Ελλάδες

Κωδικός:
104028
Manufacturer: 
Description: 

Τι άφησε πίσω της η οκταετία Σημίτη; Γιατί παρέμεινε εκκρεμές το εγχείρημα του εκσυγχρονισμού; Γιατί πέτυχε όσα πέτυχε και πού οφείλονται οι αποτυχίες της; Πώς την ήθελαν οι πρωταγωνιστές της και πώς την αντιλήφθηκε η κοινωνία; Πότε χάθηκε το στοίχημα της ιδεολογικής ηγεμονίας για τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις; Τι συνέβη το 2000; Πότε δημιουργήθηκε και πότε ξεθύμανε ο μεταρρυθμιστικός οίστρος;

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι άφησε πίσω της η οκταετία Σημίτη; Γιατί παρέμεινε εκκρεμές το εγχείρημα του εκσυγχρονισμού; Γιατί πέτυχε όσα πέτυχε και πού οφείλονται οι αποτυχίες της; Πώς την ήθελαν οι πρωταγωνιστές της και πώς την αντιλήφθηκε η κοινωνία; Πότε χάθηκε το στοίχημα της ιδεολογικής ηγεμονίας για τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις; Τι συνέβη το 2000; Πότε δημιουργήθηκε και πότε ξεθύμανε ο μεταρρυθμιστικός οίστρος; Τα ερωτήματα δεν έχουν ιστορικό χαρακτήρα. Oι απαντήσεις θα συνθέσουν τον καμβά για να κάνει η Ελλάδα τις επιλογές της - ορθολογισμός ή εθνοκεντρισμός, συμμετοχή ή περιχαράκωση, εξωστρέφεια ή φοβικότητα. Η αναζήτηση αφορά την Ελλάδα εξίσου με το ΠΑΣOΚ, την Κεντροαριστερά και την Αριστερά, που περνούν την περίοδο της αμηχανίας μπροστά στο καινούργιο και το αδιαμόρφωτο. Κοιτάζοντας "Ανάμεσα σε δύο Ελλάδες", τις όψεις μιας αμφίθυμης χώρας, γεμάτης αντιθέσεις και αντικρουόμενα αισθήματα, το βιβλίο αυτό επιχειρεί το είδος του απολογισμού που είναι προϋπόθεση ώστε να ανοίξει ξανά η συζήτηση για το αύριο της Ελλάδας και της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.
Subtitle: 
Η εκκρεμής μεταρρύθμιση 1996-2003
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-435-079-Χ
Book pages: 
291
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φοίβος Καρζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και γλωσσολογία στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Ρέντιγκ. Είναι δημοσιογράφος από το 1985 στον ημερήσιο πολιτικό και οικονομικό Τύπο, στην τηλεόραση και κυρίως στο ραδιόφωνο -για πολλά χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61 και σήμερα στην Αθήνα 9,84.

Subtitle: 
Η εκκρεμής μεταρρύθμιση 1996-2003
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-435-079-Χ
Book pages: 
291
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο