Product

Ανήθικη σιωπή

Product

Ανήκω στον κόσμο τους πια

Ανήκουστος βλάβη

Κωδικός:
149619
Description: 

Ο Ντέσμοντ Μπέιτς, καθηγητής γλωσσολογίας, έχει βγει πρόωρα στη σύνταξη. Για να αφοσιωθεί στην έρευνα, όπως λέει -στην πραγματικότητα, επειδή σιγά σιγά χάνει την ακοή του και του είναι πια δύσκολο να διδάξει. Του λείπουν οι φοιτητές του, το πανεπιστήμιο, όλα, και μαραζώνει άπρακτος μέσα στο σπίτι.

Με τη γυναίκα του, τη Φρεντ, η συνεννόηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Κι όχι μόνο γιατί ακούει τα μισά απ' όσα του λέει: η Φρεντ περνάει μια δεύτερη νεότητα και διαπρέπει επαγγελματικά, πράγμα που τον κάνει να νιώθει ακόμη πιο παροπλισμένος.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Ντέσμοντ Μπέιτς, καθηγητής γλωσσολογίας, έχει βγει πρόωρα στη σύνταξη. Για να αφοσιωθεί στην έρευνα, όπως λέει -στην πραγματικότητα, επειδή σιγά σιγά χάνει την ακοή του και του είναι πια δύσκολο να διδάξει. Του λείπουν οι φοιτητές του, το πανεπιστήμιο, όλα, και μαραζώνει άπρακτος μέσα στο σπίτι. Με τη γυναίκα του, τη Φρεντ, η συνεννόηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Κι όχι μόνο γιατί ακούει τα μισά απ' όσα του λέει: η Φρεντ περνάει μια δεύτερη νεότητα και διαπρέπει επαγγελματικά, πράγμα που τον κάνει να νιώθει ακόμη πιο παροπλισμένος. Και ύστερα, είναι κι ο πατέρας του, που επιμένει να ζει μόνος στο Λονδίνο. Κάθε φορά που ο Ντέσμοντ πάει να τον δει, τον βρίσκει πιο γέρο, πιο κοντά στην άνοια και πιο βαρήκοο -μια δυσοίωνη προβολή του εαυτού του στο μέλλον. Έτσι έχουν τα πράγματα, όταν σε μια εκδήλωση γνωρίζει την Άλεξ. Δεν καταλαβαίνει λέξη απ' όσα του λέει μες στη φασαρία, αλλά είναι τόσο νέα, τόσο ενθουσιώδης, που ο Ντέσμοντ δεν μπορεί να κάνει αλλιώς: συγκατανεύει... συμφωνεί... χωρίς να έχει ιδέα σε τι μπλέκει. Ίσως αν δεν ήταν τόσο κουφός, να άκουγε το καμπανάκι του κινδύνου... Με τη μοναδική του ικανότητα να διακωμωδεί το τραγικό, ο Lodge μεταβάλλει την πάθηση του ήρωά του σε... προπόνηση για την απόλυτη σιωπή που έρχεται κάποτε για όλους. Και περιγράφει τη δύσκολη συμφιλίωσή μας με τα γηρατειά και τη θνητότητα, σ' ένα βιβλίο αστείο, συγκινητικό και αφοπλιστικά ειλικρινές, που υπενθυμίζει τελικά πως η ζωή είναι ωραία, ακόμη κι όταν η ένταση αρχίζει να χαμηλώνει αμετάκλητα...
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-620-510-Χ
Book pages: 
352
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντέηβιντ Λοτζ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1935. Διετέλεσε επίτιμος καθηγητής στην έδρα της Σύγχρονης Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, όπου δίδαξε για τρεις σχεδόν δεκαετίες (1960-1987), και είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Γραμμάτων και Ιππότης του Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων. Έχει γράψει μυθιστορήματα και νουβέλες, που έχουν μεταφραστεί σε είκοσι πέντε γλώσσες. Ανάμεσά τους είναι τα "The Picturegoers" (1960), "Ginger you 're Barmy" (1962), "The British Museum is Falling Down" (1965), "Out of the Shelter" (1970), "Changing Places"/"Αλλάζοντας θέσεις" (1975, Βραβείο Hawthornden και Βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος της Yorkshire Post), "How Far Can You Go?" (1980, Διάκριση Whitbread καλύτερου βιβλίου της χρονιάς), "Small World"/"Μικρός που είναι ο κόσμος" (1984) και "Nice Work"/"Ούτε γάτα ούτε ζημιά" (1998), που ήταν και τα δύο υποψήφια για το Booker και μεταφέρθηκαν με επιτυχία στην τηλεόραση, "Paradise News"/"Νέα από τον παράδεισο" (1991), "Therapy"/"Η θεραπεία" (1995), που ήταν το 1996 ανάμεσα στις τελικές υποψηφιότητες για το Βραβείο Συγγραφέων της Κοινοπολιτείας, "Home Truths" (1999), "Thinks..."/"Σκέψεις, σκέψεις" (2001), "Author, Author"/"Τον συγγραφέα!" (2004), "Deaf Sentence"/"Ανήκουστος βλάβη" (2008), "A Man of Parts (H. G. Wells)" (2011). Στο πλούσιο έργο του ως θεωρητικού της λογοτεχνίας συγκαταλέγονται τα "The Novelist at the Crossroads" (1971), "The Modes of Modern Writing" (1977), "Working with Structuralism" (1981), "After Bakhtin: Essays on Fiction and Criticism" (1990), "The Art of Fiction" (1992), "The Practice of Writing" (1996), "Consciousness and the Novel: Connected Essays" (2003), "The Year of Henry James" (2006), ενώ έχει επιμεληθεί και την έκδοση πολλών κλασικών μυθιστορημάτων και ανθολογιών κριτικής. Επίσης έχει γράψει θεατρικά έργα καθώς και τηλεοπτικά σενάρια που έχουν αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις. To 1998 του απoνεμήθηκε ο τίτλος CBE (Commander of the British Empire) για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-620-510-Χ
Book pages: 
352
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο