Product

Αναγνώριση και εκτέλεση ερήμην αλλοδαπών αποφάσεων

Product

Αναγνώριση πολύτιμων λίθων

Αναγνώριση παραποιημένων λογιστικών καταστάσεων

Κωδικός:
129055
Description: 

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να παρουσιάσει τον κίνδυνο της παραποίησης λογιστικών καταστάσεων, καθώς και να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο μεθοδολογικό πλαίσιο για τον έλεγχό τους.

Απευθύνεται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς ελεγκτές, σε διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε χρηματοοικονομικούς ή χρηματιστηριακούς αναλυτές και επενδυτές, σε φοιτητές, καθώς και σε ερευνητές της λογιστικής και της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

22,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να παρουσιάσει τον κίνδυνο της παραποίησης λογιστικών καταστάσεων, καθώς και να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο μεθοδολογικό πλαίσιο για τον έλεγχό τους. Απευθύνεται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς ελεγκτές, σε διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε χρηματοοικονομικούς ή χρηματιστηριακούς αναλυτές και επενδυτές, σε φοιτητές, καθώς και σε ερευνητές της λογιστικής και της χρηματοοικονομικής επιστήμης. Μεταξύ των θεμάτων που καλύπτει το βιβλίο: - Πραγματοποιείται μια εισαγωγή στο θέμα με συνοπτική αναφορά στα μεγαλύτερα εταιρικά σκάνδαλα παραποίησης που σημειώθηκαν στη διεθνή οικονομική σκηνή τα τελευταία έτη. - Επιχειρείται μια εκτενής ανασκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας σε θέματα παραποίησης λογιστικών καταστάσεων που στόχευαν στη δημιουργία κατάλληλων υποδειγμάτων πρόβλεψης παραποίησης ή στον εντοπισμό των βασικών κριτηρίων που αποτελούν σηματοδότες εντοπισμού λογιστικών ατασθαλιών. - Πραγματοποιείται μια σύντομη αναφορά στην έννοια της ταξινόμησης και παρουσίαση του μεθοδολογικού πλαισίου των αναπτυσσόμενων τεχνικών. - Παρουσιάζονται τα δεδομένα (δείγμα) της παρούσας μελέτης όπου, μέσα από τη βοήθεια των προγενέστερων μελετών, τις επισημάνσεις ενός ορκωτού ελεγκτή και τη στατιστική ανάλυση του δείγματος επιλέχθηκαν τα βασικά κριτήρια τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση των αναπτυσσόμενων υποδειγμάτων πρόβλεψης της παραποίησης λογιστικών καταστάσεων. - Παρουσιάζονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα των υποδειγμάτων παραποίησης λογιστικών καταστάσεων, που αναπτύχθηκαν μέσα από δέκα διαφορετικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις και το διαχωρισμό κλαδικών, χρηματοοικονομικών και μη κριτηρίων καθώς και προσαρμοσμένων υποδειγμάτων.
Subtitle: 
Μεθοδολογικό πλαίσιο και εφαρμογές
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-461-124-0
Book pages: 
282
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρυσοβαλάντης Γαγάνης είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής (ΑΤΕΙ Κρήτης, 1998), Αριστούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (Πανεπιστημίου Κρήτης, 2002), κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης (Πολυτεχνείο Κρήτης, 2004). Το 2007 αναγορεύτηκε Διδάκτορας από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το χειμερινό εξάμηνο του 2007 ανέλαβε καθήκοντα διδάσκοντα με το Π.Δ. 407/80, στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ενώ, από το Μάρτιο του 2008 είναι Visiting Research Fellow στο πανεπιστήμιο του Bath, School of Management, UK. Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιστημών Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος και του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Συμμετείχε στη συγγραφή δύο βιβλίων με τίτλο "Αναγνώριση Παραποιημένων Λογιστικών Καταστάσεων: Μεθοδολογικό Πλαίσιο και Εφαρμογές", (Κλειδάριθμος) και "Συστήματα Πρόγνωσης της Χρηματοοικονομικής Αποτυχίας: Η Ελληνική Εμπειρία", (Κλειδάριθμος) ενώ, έχει συμμετάσχει στην επιμέλεια ενός βιβλίου με τίτλο "Συστήματα Αξιολόγησης και Σύγχρονα Θέματα στην Οικονομική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση", (Κλειδάριθμος) και έχει την επιμέλεια ενός βιβλίου με τίτλο "Μια προσέγγιση στα προβλήματα της τουριστικής θεώρησης" (Γραφοτεχνική Κρήτης). Είναι "editorial assistant" των περιοδικών "International Journal of Banking, Accounting and Finance" (Inderscience) και "The Journal of Financial Decision Making" (Κλειδάριθμος), καθώς και μέλος των Editorial Board των περιοδικών "International Business Management" (Medwell Journals), "Southeuropean Review of Business Finance & Accounting" και "International Journal of Multicriteria Decision Making" (Inderscience). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 20 ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως: "Review of Quantitative Finance & Accounting", "European Journal of Operational Research", "Omega", "Applied Financial Economics", "Managerial Finance", "Intelligent Systems in Accounting Finance & Management", "Expert Systems with Applications", "International Journal of Auditing", "Annals of Finance", "Applied Economics Letters", "International Journal of the Economics of Business" καθώς και πάνω από 40 εργασίες σε στήλες οικονομικών εφημερίδων και εξειδικευμένων οικονομικών περιοδικών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια (εθνικά και διεθνή) σε θέματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Χρηματοοικονομικής Λογιστικής. Το 2008 έλαβε βραβείο από την Emerald Literati Network "Highly Commended Award" για το άρθρο του με τίτλο "A multivariate analysis of the determinants of auditors' opinions on Asian banks" (σε συνεργασία με Φ. Πασιούρα) που δημοσιεύτηκε στο "Managerial Auditing Journal", 22 (3), 2007.

Subtitle: 
Μεθοδολογικό πλαίσιο και εφαρμογές
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-461-124-0
Book pages: 
282
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο