Product

Αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων για την Γ΄ γυμνασίου

Product

Αναγνώσεις στα κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Α΄ λυκείου

Αναγνώσεις σολωμικών κειμένων

Κωδικός:
77294
Manufacturer: 
Description: 

Οι μελέτες που ακολουθούν γράφτηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές αλλά ασχολούνται με κοινά ερωτήματα· αυτό εξηγεί κάποιες επαναλήψεις και επικαλύψεις αλλά και κάποια κενά που ενδέχεται να παρατηρήσει ο καλοπροαίρετος αναγνώστης.

14,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι μελέτες που ακολουθούν γράφτηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές αλλά ασχολούνται με κοινά ερωτήματα· αυτό εξηγεί κάποιες επαναλήψεις και επικαλύψεις αλλά και κάποια κενά που ενδέχεται να παρατηρήσει ο καλοπροαίρετος αναγνώστης. Στην γενικότητά τους επιχειρούν να χαρτογραφήσουν μία προβληματική γύρω από τα σολωμικά κείμενα και ταυτόχρονα να διερμηνεύσουν το είδος της καλλιτεχνικής δυναμικής που χαρακτηρίζει τη σολωμική ιδιόλεκτο. Αυτό επιχειρείται με την εκ του σύνεγγυς ανάγνωση μερικών "κρίσιμων" έργων του Σολωμού και την υποτύπωση κάποιων γενεαλογικών γραμμών που κατέστησαν το έργο του δυνατό.
Subtitle: 
Δοκίμια
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7158-22-9
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βρασίδας Καραλής γεννήθηκε στα Κρέστενα του νομού Ηλείας το 1960 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1983. Από το 1990 διδάσκει ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ στην Αυστραλία. Είναι πρόεδρος του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ. Έχει εκδώσει μεταφράσεις έργων βυζαντινής ιστοριογραφίας και μελέτες πάνω στο έργο του Ζήσιμου Λορεντζάτου, του Νίκου Καζαντζάκη και του Διονυσίου Σολωμού. Έχει τυπώσει ένα μεγάλο αριθμό άρθρων πάνω σε έργα και συγγραφείς της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά μυθιστορήματα του Αυστραλού νομπελίστα συγγραφέα Patrick White.

Subtitle: 
Δοκίμια
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7158-22-9
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο