Product

Αναδιάρθρωση επιχειρήσεων

Product

Αναδιάρθρωση του κλάδου παροχής υπηρεσιών υγείας

Αναδιάρθρωση καλλιεργειών και λοιπών πόρων του γεωργικού τομέα στην Ελλάδα

Κωδικός:
97200
Manufacturer: 
Description: 

Παρακολουθώντας τον τομέα της γεωγραφίας αλλά και τους άλλους τομείς της οικονομίας με τους οποίους σχετίζεται, τις παγκόσμιες μεταβολές, τις επιδράσεις του παγκόσμιου εμπορίου στη χώρα μας, στο παρόν και στο μέλλον, διαπιστώνουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη των αναγκαίων μέτρων για αναδιάρθρωση των γεωργικών καλλιεργειών και λοιπών πόρων.
Η επιλογή του είδους των προϊόντων, η ποιότητα, η ποσότητα, το κόστος παραγωγής και η οργάνωση της εμπορίας είναι στοιχεία πρώτης προτεραιότητας.

26,49 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Παρακολουθώντας τον τομέα της γεωγραφίας αλλά και τους άλλους τομείς της οικονομίας με τους οποίους σχετίζεται, τις παγκόσμιες μεταβολές, τις επιδράσεις του παγκόσμιου εμπορίου στη χώρα μας, στο παρόν και στο μέλλον, διαπιστώνουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη των αναγκαίων μέτρων για αναδιάρθρωση των γεωργικών καλλιεργειών και λοιπών πόρων. Η επιλογή του είδους των προϊόντων, η ποιότητα, η ποσότητα, το κόστος παραγωγής και η οργάνωση της εμπορίας είναι στοιχεία πρώτης προτεραιότητας. Το τεράστιο αρνητικό ισοζύγιο πολλών γεωργικών κλάδων, όπως είναι τα κτηνοτροφικά προϊόντα και οι ζωοτροφές, η δυσανάλογη επέκταση διαφόρων κλάδων όπως είναι η καλλιέργεια της ελιάς για παραγωγή ελαιοποιήσιμων ελαιών, η επιβεβλημένη ποσόστωση σε άλλους κλάδους, όπως οι καλλιέργειες βαμβακιού και καπνού και πολλές άλλες αδυναμίες ελήφθησαν σοβαρά υπόψη για τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της αναδιάρθρωσης. Το συγκριτικό πλεονέκτημα πολλών οικοσυστημάτων της χώρας, τα οποία διαμορφώνουν συνθήκες παραγωγής προϊόντων άριστης ποιότητας και ικανοποιητικές αποδόσεις ελήφθη θετικά υπόψη για την αναδιάρθρωση. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Γεωργία, κτηνοτροφία, δάση, αλιεία, λοιποί πόροι
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88635-0-3
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Καβάλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τρύψων Εμμ. Επιτροπάκης γεννήθηκε το 1935 στο Ήράκλειο Κρήτης. Σπούδασε γεωπόνος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών. Διορίστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας και υπηρέτησε στις εξής υπηρεσίες: Διεύθυνση Γεωργίας Ν. Ηρακλείου , Γεωργική Σχολή Ασωμάτων Ρεθύμνης ως Διευθυντής, Επιθεώρηση Γεωργίας Κρήτης, Επιθεώρηση Γεωργίας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και στη Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας. Σε όλους τους χώρους που υπηρέτησε εργάστηκε με ζήλο και συνέβαλε θετικά στη γεωργική ανάπτυξη .Για τις εργασίες του στο Ερευνητικό Κέντρο της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων του απενεμήθησαν δύο εύφημες μνείες από το Υπουργείο Γεωργίας. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του εκπόνησε σε όλους τους νομούς της Κρήτης τεχνικοοικονομικές μελέτες για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων με σκοπό την γεωργική ανάπτυξη. Το έτος 1996 του ανετέθει από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας η μελέτη "Δυνατότητες αγροτουριστικής ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας" την οποία και πραγματοποίησε. Στο πλαίσιο αξιοποιήσεως των φυτικών υπο- προϊόντων συνέταξε τη μελέτη "Ή αξιοποίηση της ελαιοπυρήνας ως ζωοτροφής". Επίσης συνέβαλε στη διάδοση των παραγωγικών υβριδίων εαρινών σιτηρών κ.α. για μικρότερη εξάρτηση σε ζωοτροφές από το εξωτερικό, τα οποία έχουν άριστη προσαρμοστικότητα στις Ελληνικές συνθήκες.
Σήμερα είναι επιστημονικός σύμβουλος σε διάφορα ΚΕΚ, στα οποία διδάσκει συγχρόνως. Μεταξύ των εκπαιδεύσεων πρώτη θέση έχουν εκείνες των βιολογικών καλλιεργειών .

Subtitle: 
Γεωργία, κτηνοτροφία, δάση, αλιεία, λοιποί πόροι
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88635-0-3
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Καβάλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο