Product

Αναζητώντας λύση

Product

Αναζητώντας μια θεωρία για το έθνος

Αναζητώντας μια διέξοδο

Κωδικός:
86668
Manufacturer: 
Description: 

"Η ειρήνη δεν είναι ο κόσμος πιασμένος χέρι χέρι να τραγουδάει τη "Μασσαλιώτιδα"... Η ειρήνη είναι έρευνα, ακόμη περισσότερη έρευνα, και καλύτερη γνώση της ανθρώπινης συμπεριφοράς".
Η άποψη αυτή ανήκει στον καθηγητή Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μεξικού Σαντιάγκο Ζενοβές και περιλαμβάνεται σε μια από τις συνεντεύξεις του βιβλίου αυτού, οι οποίες, με δεδομένη τη σημερινή εικόνα του κόσμου, εξακολουθούν -μετά από τρεις δεκαετίες- να είναι επίκαιρες, ξεπερνώντας το χρόνο που δόθηκαν.

7,95 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Η ειρήνη δεν είναι ο κόσμος πιασμένος χέρι χέρι να τραγουδάει τη "Μασσαλιώτιδα"... Η ειρήνη είναι έρευνα, ακόμη περισσότερη έρευνα, και καλύτερη γνώση της ανθρώπινης συμπεριφοράς". Η άποψη αυτή ανήκει στον καθηγητή Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μεξικού Σαντιάγκο Ζενοβές και περιλαμβάνεται σε μια από τις συνεντεύξεις του βιβλίου αυτού, οι οποίες, με δεδομένη τη σημερινή εικόνα του κόσμου, εξακολουθούν -μετά από τρεις δεκαετίες- να είναι επίκαιρες, ξεπερνώντας το χρόνο που δόθηκαν. "Ο καισαρισμός δεν έχει εγκαταλειφθεί ως μέσον διακυβερνήσεως των ατόμων" (Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος). "Μια δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να μην έχει Δικαιοσύνη και δικαστές με βαθύτατα εδραιωμένη δημοκρατική συνείδηση" (Σπ. Πλασκοβίτης). "Έχουμε ακόμα ένα μεσαίωνα να αποτινάξουμε στην Ελλάδα" (Δημήτρης Χατζής), "'Οταν το σπίτι είναι αντιπνευματικό, τι θέλετε να κάνει το σχολείο;" (Ευάγγελος Παπανούτσος). "Το αισθητικώς ωραίο είναι η πεμπτουσία όλων των έργων τέχνης" (Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας). "Καταστρέψαμε την Αθήνα και τον περίγυρό της, την Αττική. Ακόμη και την επιδερμίδα της αλλοιώσαμε, αφανίζοντας το πράσινο επικάλυμμά της..." (Σόλων Κυδωνιάτης). Ο αναγνώστης που θα προσπαθήσει να βρει κάποιαν απάντηση στα ερωτήματά του μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου ίσως μπορέσει να διακρίνει το μακρινό φως της πορείας του, υιοθετώντας την απάντηση του Σωτήρη Πατατζή στο ερώτημα: "Παρόλο που η εποχή μας δεν ευνοεί το ρομαντισμό, ποιος πρέπει να είναι ο στόχος ενός ρομαντικού σήμερα;". "Η ανθρωπότητα"
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8264-31-6
Book pages: 
78
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σπύρος Κατσίμης γεννήθηκε το 1933 στην Κέρκυρα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες, περιοδικά και στην ΕΡΤ. Έχει εκδώσει δώδεκα ποιητικά βιβλία και μια συλλογή διηγημάτων. Η ποιητική του πορεία ξεκίνησε το 1955 με τη συλλογή "Ο νάρκισσος". Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: "Επιθεώρηση Τέχνης", "Νέα Εστία", "Νέα Πορεία", "Δοκιμή", "Πόρφυρας", "Εντευκτήριο", "Γράμματα και Τέχνες", "Πλανόδιον", "Η Λέξη", "Το Δέντρο", "Σήμα", "Μανδραγόρας", "Γραφή", "Φηγός" κ.ά. Ποιήματά του έχουν περιληφθεί στις Ανθολογίες: Ηρακλή και Ρένου Αποστολίδη, Σπύρου Κοκκίνη, Τάσου Κόρφη, Ισιδώρας Καμαρινέα, Πάνου Π. Παναγιωτούνη και Παύλου Ναθαναήλ, Γιάννη Κορίδη, Janusz Strasburger, "H ελληνική ποίηση" (επιμέλεια Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, εκδ. Σοκόλη) κ.ά. Μέρος του έργου του έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και πολωνικά. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του κερκυραϊκού περιοδικού "Το Πρώτο Σκαλί" (1954-1956) και υπεύθυνος της εβδομαδιαίας πολιτιστικής εκπομπής της ΕΤ1 "Τέχνη και Πολιτισμός" (1987-1991). Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της ΕΕΛ. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται και με τη ζωγραφική.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8264-31-6
Book pages: 
78
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο