Product

Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα

Product

Αναζητώντας τη γνώση

Αναζητώντας τη Βερόνικα

Κωδικός:
76477
Manufacturer: 
Description: 

Με το πρόσωπο νοτισμένο απ’ τη θαλασσινή αύρα, ο Γρηγόρης ξεκινά στην Αθήνα την αναζήτηση του "αληθινού κόσμου" που ανοίγεται πέρα απ’ τις ακτές του νησιού του, της Τήνου.
Μαζί με τις σπουδές του αρχίζει η περιπλάνηση στα μονοπάτια που χαράζει μέρα με τη μέρα η ιστορία, παρασέρνοντας το νεαρό κι άβγαλτο επαρχιώτη στη δίνη των γεγονότων που σημάδεψαν το ξεκίνημα του Μεγάλου Πολέμου.

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Με το πρόσωπο νοτισμένο απ’ τη θαλασσινή αύρα, ο Γρηγόρης ξεκινά στην Αθήνα την αναζήτηση του "αληθινού κόσμου" που ανοίγεται πέρα απ’ τις ακτές του νησιού του, της Τήνου. Μαζί με τις σπουδές του αρχίζει η περιπλάνηση στα μονοπάτια που χαράζει μέρα με τη μέρα η ιστορία, παρασέρνοντας το νεαρό κι άβγαλτο επαρχιώτη στη δίνη των γεγονότων που σημάδεψαν το ξεκίνημα του Μεγάλου Πολέμου. Ο Μιχάλης Λιαρούτσος κατορθώνει στο μυθιστόρημά του να περιγράψει την καθημερινότητα, αλλά και το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής, ταξιδεύοντας πάνω στους χάρτες του μετώπου και στους δρόμους που ανοίγει η φαντασία του καθώς περιπλανιέται στις ανταποκρίσεις των εφημερίδων. Κυρίως, όμως, έρχεται να επαληθεύσει τη θεωρία ότι ο καθένας μπορεί να γίνει επαναστάτης, αρκεί να γίνεται μια επανάσταση. Υπάρχει ποτέ περίπτωση ο "γραμματικός" ενός εργοστασίου να πάρει τις τύχες της ζωής του στα δικά του χέρια; Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο νεαρός που αναπολεί τις ήρεμες στιγμές του παρελθόντος στο νησί, είναι ικανός ν’ αποδυθεί σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια προκειμένου να βρει τη Βερόνικα;
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8229-25-1
Book pages: 
443
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο συγγραφέας Μιχάλης Λιαρούτσος γεννήθηκε στην Τήνο. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στην κατοχή ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ και διατέλεσε γραμματέας της οργάνωσης στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας. Στα χρόνια του Εμφυλίου βρέθηκε στη Μυτιλήνη. Πιάστηκε το 1950, καταδικάστηκε από έκτακτο Στρατοδικείο και πέρασε χρόνια στις φυλακές. Μετά την αποφυλάκισή του εργάστηκε ως υπάλληλος. Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), της οποίας διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, καθώς και του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ, του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του. Σήμερα ζει στην Καισαριανή, όπου εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της, κατά την περίοδο 1978-1982. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και συγγραφέας έξι πεζογραφημάτων. Έχει τιμηθεί με το λογοτεχνικό Βραβείο Λουντέμη.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8229-25-1
Book pages: 
443
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο