Product

Αναλογιστικά μαθηματικά

Product

Αναλογιστικά μαθηματικά γενικών ασφαλίσεων

Αναλογιστικά μαθηματικά ασφαλίσεων ζωής

Κωδικός:
146588
Description: 

Το παρόν σύγγραμμα ασχολείται με τις μαθηματικές (στατιστικές και πιθανο-θεωρητικές) μεθόδους προσέγγισης των προβλημάτων των ασφαλίσεων Ζωής και συντάχθηκε στα πλαίσια των πανεπιστημιακών παραδόσεων του αντιστοίχου μαθήματος που διδάσκεται στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι το συγκεκριμένο κείμενο αποτελεί μόνο μια στοιχειώδη εισαγωγή στο τεράστιο αντικείμενο που αφορά στις μαθηματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ασφαλίσεων Ζωής.

36,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν σύγγραμμα ασχολείται με τις μαθηματικές (στατιστικές και πιθανο-θεωρητικές) μεθόδους προσέγγισης των προβλημάτων των ασφαλίσεων Ζωής και συντάχθηκε στα πλαίσια των πανεπιστημιακών παραδόσεων του αντιστοίχου μαθήματος που διδάσκεται στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι το συγκεκριμένο κείμενο αποτελεί μόνο μια στοιχειώδη εισαγωγή στο τεράστιο αντικείμενο που αφορά στις μαθηματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ασφαλίσεων Ζωής. Μετά το πρώτο εισαγωγικό κεφάλαιο, στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των απαραίτητων γνώσεων από τη θεωρία ανατοκισμού. Στα επόμενα κεφάλαια μέχρι και το όγδοο παρουσιάζονται οι κλασικές μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων των ασφαλίσεων Ζωής. Στα τρία επόμενα κεφάλαια από το ένατο μέχρι και το ενδέκατο, παρουσιάζονται τα θέματα του σχεδιασμού των επενδυτικών στρατηγικών, της διαχείρισης των κινδύνων και του τεχνικού ελέγχου των ασφαλιστικών εταιρειών. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται κάποια ειδικά θέματα και ένα στοχαστικό μοντέλο βελτιστοποίησης (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98566-3-2
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Αλέξανδρος Ζυμπίδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου και αποφοίτησε με γενικό βαθμό "Άριστα". Συνέχισε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Μaster) με ειδική διάκριση, και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στην Αναλογιστική Επιστήμη (Actuarial Science).
Κατέχει την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Αναλογιστή του Υπουργείου Ανάπτυξης και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας. Εργάστηκε ως αναλογιστής και διευθυντικό στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει πλήθος αναλογιστικών μελετών για συνταξιοδοτικά ταμεία, εταιρείες και άλλους οργανισμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2005 διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές της στοχαστικής ανάλυσης και της θεωρίας βελτιστοποίησης σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και ευρύτερα χρηματοοικονομικά συστήματα.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98566-3-2
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο