Product

Αναλογιστικά μαθηματικά ασφαλίσεων ζωής

Product

Αναλογιστική στατιστική

Αναλογιστικά μαθηματικά γενικών ασφαλίσεων

Κωδικός:
137350
Description: 

Στη διάρκεια των τελευταίων μερικών δεκαετιών, η Αναλογιστική Επιστήμη έχει επιδείξει σημαντικές προόδους στη συστηματική ανάλυση και μελέτη των ασφαλιστικών προβλημάτων που συνδέονται με τους κλάδους των "Γενικών Ασφαλίσεων". Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πλήθος των προτύπων (μαθηματικών μοντέλων) που έχουν αναπτυχθεί για τον κλάδο ασφάλισης των αυτοκινήτων.

36,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στη διάρκεια των τελευταίων μερικών δεκαετιών, η Αναλογιστική Επιστήμη έχει επιδείξει σημαντικές προόδους στη συστηματική ανάλυση και μελέτη των ασφαλιστικών προβλημάτων που συνδέονται με τους κλάδους των "Γενικών Ασφαλίσεων". Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πλήθος των προτύπων (μαθηματικών μοντέλων) που έχουν αναπτυχθεί για τον κλάδο ασφάλισης των αυτοκινήτων. Το παρόν σύγγραμμα ασχολείται κυρίως με τις μαθηματικές (στατιστικές και πιθανο-θεωρητικές) μεθόδους προσέγγισης των προβλημάτων των Γενικών Ασφαλίσεων (ή Ασφαλίσεων Ατυχημάτων) και συντάχθηκε στα πλαίσια των πανεπιστημιακών παραδόσεων του αντιστοίχου μαθήματος που διδάσκεται στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. (πρόλογος του βιβλίου)
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89899-8-1
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Αλέξανδρος Ζυμπίδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου και αποφοίτησε με γενικό βαθμό "Άριστα". Συνέχισε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Μaster) με ειδική διάκριση, και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στην Αναλογιστική Επιστήμη (Actuarial Science).
Κατέχει την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Αναλογιστή του Υπουργείου Ανάπτυξης και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας. Εργάστηκε ως αναλογιστής και διευθυντικό στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει πλήθος αναλογιστικών μελετών για συνταξιοδοτικά ταμεία, εταιρείες και άλλους οργανισμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2005 διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές της στοχαστικής ανάλυσης και της θεωρίας βελτιστοποίησης σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και ευρύτερα χρηματοοικονομικά συστήματα.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89899-8-1
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο