Product

Αναμνήσεις ενός Ευέλπιδος του '40

Product

Αναμνήσεις ενός κουρσάρου

Αναμνήσεις ενός ημερολογίου

Κωδικός:
98152
Description: 

... το μικρό προσφυγόπουλο, γνώρισε τη μητέρα πατρίδα την εποχή που τα σύννεφα του πολέμου, πύκνωναν δραματικά πάνω από την Ευρώπη. Με τον ενθουσιασμό και το πάθος της εφηβείας προσδέθηκε στο άρμα της εθνικής αντίστασης και βίωσε το απάνθρωπο πρόσωπο του φασισμού. Την αντιστασιακή του δράση διέκοψε η προδοσία. Ακολούθησε η σύλληψη, τα ανακριτικά μαρτύρια και η εξορία στα στρατόπεδα θανάτου της Γερμανίας, όπου με πραγματική δυσκολία κατάφερε να καταγράψει συστηματικά όλα αυτά που διαδραματίζονταν καθημερινά...

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... το μικρό προσφυγόπουλο, γνώρισε τη μητέρα πατρίδα την εποχή που τα σύννεφα του πολέμου, πύκνωναν δραματικά πάνω από την Ευρώπη. Με τον ενθουσιασμό και το πάθος της εφηβείας προσδέθηκε στο άρμα της εθνικής αντίστασης και βίωσε το απάνθρωπο πρόσωπο του φασισμού. Την αντιστασιακή του δράση διέκοψε η προδοσία. Ακολούθησε η σύλληψη, τα ανακριτικά μαρτύρια και η εξορία στα στρατόπεδα θανάτου της Γερμανίας, όπου με πραγματική δυσκολία κατάφερε να καταγράψει συστηματικά όλα αυτά που διαδραματίζονταν καθημερινά... Οι σελίδες αυτού του ημερολογίου αποτέλεσαν την "ψυχή" αυτού του βιβλίου, που συνολικά στοιχειοθετεί μία αληθινή και πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά σε μία ιδιαίτερη πολυσυζητημένη περίοδο της νεότερης ιστορίας μας.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-319-276-7
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Κορυφίδης γεννήθηκε το 1926 στο Κράσνονταρ της Δημοκρατίας της Ρωσίας. Ήταν το τέταρτο παιδί μιας αστικής ελληνικής οικογένειας από την Τραπεζούντα του Πόντου. Ξεκίνησε το ρωσικό σχολείο το οποίο δεν ολοκλήρωσε λόγω της απόφασης της οικογένειας να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μετά την απελευθέρωση ασχολήθηκε με διάφορες εμπορικές δραστηριότητες, τελικά όμως τον απορρόφησε η χρυσοχοΐα. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-319-276-7
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο