Product

Ανεξάντλητες συστάσεις

Product

Ανεξαρτησία

Ανεξάντλητη πόλη Θεσσαλονίκη 1917-1974

Κωδικός:
9862
Product Categories: 
Description: 

"...Μέσα από την ιχνηλασία και την "ακτινογραφία" τόπων, γεγονότων, βλεμμάτων, κειμένων, θεσμών και προσώπων που προσδιόρισαν τη σύγχρονη ιστορική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, ο συγγραφέας καταγράφει και αναπλάθει τη συγκεκριμένη "ιστορική βαφή" της εποχής και καταθέτει έτσι τη δική του προσέγγιση για τη Θεσσαλονίκη. Καταθέτει τέλος την πρόταση να αποκτήσουν "στέγη" (σ' ένα μικρό μουσείο-αρχείο, όπως π.χ. το Ε.Λ.Ι.Α.

9,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"...Μέσα από την ιχνηλασία και την "ακτινογραφία" τόπων, γεγονότων, βλεμμάτων, κειμένων, θεσμών και προσώπων που προσδιόρισαν τη σύγχρονη ιστορική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, ο συγγραφέας καταγράφει και αναπλάθει τη συγκεκριμένη "ιστορική βαφή" της εποχής και καταθέτει έτσι τη δική του προσέγγιση για τη Θεσσαλονίκη. Καταθέτει τέλος την πρόταση να αποκτήσουν "στέγη" (σ' ένα μικρό μουσείο-αρχείο, όπως π.χ. το Ε.Λ.Ι.Α. της Αθήνας) και να διασωθούν-αναδειχθούν έτσι τα ιστορικά-πολιτιστικά "πρόσωπα" της πόλης και ιδίως οι μνήμες που φωτίζουν τη συλλογική περιπέτεια της καθημερινής ζωής της και αποκαλύπτουν όλα τα ανεκτίμητα πολιτιστικά "κοιτάσματα-ευρήματα" της σύγχρονης ιστορίας που δεν θα πρέπει να τα αγνοήσει ή να τα υποτιμήσει η "πολιτιστική" και πολιτισμένη πρωτεύουσα-πόλη όλης της Ευρώπης στις κάθε είδους εκδηλώσεις και "ξεναγήσεις" της πριν, κατά και μετά το "σωτήριον" έτος 1997...".
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-12-0569-1
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Ολ. Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1944 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας. Στο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του ξεχωριστή θέση κατέχουν τα θέματα και οι πηγές της νεότερης ιστορίας και της "μικροϊστορίας" της πόλης και η διαρκής ανίχνευση και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού που περιέχουν οι παλιές εφημερίδες και η λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης.

Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-12-0569-1
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο