Product

Ανεξερεύνητες πτυχές της ιστορίας

Product

Ανεξερεύνητη Αστυπάλαια

Ανεξερεύνητες Σπέτσες

Κωδικός:
86651
Description: 

[...] Οι "Ανεξερεύνητες Σπέτσες" είναι ένα παράθυρο με θέα στις αθέατες γωνιές της ιστορίας, της παράδοσης και της φυσιογνωμίας αυτού του πανέμορφου νησιού και των περήφανων κατοίκων του.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Οι "Ανεξερεύνητες Σπέτσες" είναι ένα παράθυρο με θέα στις αθέατες γωνιές της ιστορίας, της παράδοσης και της φυσιογνωμίας αυτού του πανέμορφου νησιού και των περήφανων κατοίκων του. Ο συγγραφέας, Πέτρος Χαριτάτος, με μεθοδικότητα και ευαισθησία, καταγράφει με την πένα του τις αναμνήσεις των παλιότερων και τις προσδοκίες των σύγχρονων Σπετσιωτών, δίνει φωνή στα άψυχα κτίρια και μνημεία, αναδεικνύει το σημαντικό μέσα από το φαινομενικά ασήμαντο, μεγεθύνει και μετατρέπει σε ορατό το αθέατο και το άγνωστο, μαζεύει μια μια και βάζει στη θέση τους τις ψηφίδες σχηματίζοντας μια εικόνα των Σπετσών που θα σας μαγέψει.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8189-45-4
Book pages: 
263
Book Dimensions: 
22χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Τον περισσότερο χρόνο ο Πέτρος Χαριτάτος κατοικεί στις Σπέτσες. Εκεί κάνει την επιτόπια έρευνα για το πώς αλλάζουν, από γενιά σε γενιά, οι αξίες και οι συμπεριφορές της κοινωνίας. Η μελέτη του καλύπτει τους τελευταίους δυο αιώνες (7-8 γενιές), μια περίοδο με έντονες δοκιμασίες και προκλήσεις, που βγάζει το καλύτερο και το χειρότερο στον άνθρωπο. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα αλλά ακόμα πιο έντονα στις Σπέτσες, όπου η ακμή κι η παρακμή είναι πιο έντονες από ό,τι σε άλλες περιοχές. Με αυτή την έννοια, οι Σπέτσες είναι μια σχολή που έχει πολλά να διδάξει: μια σοφία - μια "τέχνη του βίου" - που ταιριάζει καλύτερα στην αταξία της σημερινής ζωής.
Παράλληλα με την έρευνα, φωτογραφίζει σκηνές της καθημερινής ζωής, γράφει ιστορίες οικογενειών και βιογραφίες ξεναγεί επισκέπτες και παραλαμβάνει στοίβες με παλιά χαρτιά που τις μετατρέπει σε οργανωμένα αρχεία.
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια, τέλειωσε το σχολείο στην Αθήνα, σπούδασε πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες στο Παρίσι, εργάστηκε στην Ελλάδα στη δημοσιογραφία, την πολιτική και τις επιχειρήσεις και έγραψε δύο βιβλία.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8189-45-4
Book pages: 
263
Book Dimensions: 
22χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο