Product

Ανθρωπολογία και ιστορία

Product

Ανθρωπολογία και μύθος

Ανθρωπολογία και κινηματογράφος

Κωδικός:
138303
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο ανατρέχει αρχικά στη γέννηση του κινηματογράφου και της κοινωνιολογίας, που γεννήθηκαν μαζί στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι εικονολήπτες των αδελφών Lumiere δοκίμασαν από την πρώτη στιγμή να συλλάβουν με την εικόνα κάτι που αποτελεί το αντικείμενο και της ανθρωπολογίας: τους ανθρώπους και τις πρακτικές τις οποίες διαμορφώνουν στις σχέσεις με τους ομοίους τους και με το περιβάλλον.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο ανατρέχει αρχικά στη γέννηση του κινηματογράφου και της κοινωνιολογίας, που γεννήθηκαν μαζί στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι εικονολήπτες των αδελφών Lumiere δοκίμασαν από την πρώτη στιγμή να συλλάβουν με την εικόνα κάτι που αποτελεί το αντικείμενο και της ανθρωπολογίας: τους ανθρώπους και τις πρακτικές τις οποίες διαμορφώνουν στις σχέσεις με τους ομοίους τους και με το περιβάλλον. Ο Piault ολοκληρώνει τη διαδρομή του με τον σύγχρονο ανθρωπολογικό κινηματογράφο, που έχει απομακρυνθεί πολύ από τον στερεότυπο εξωτισμό του παρελθόντος και επιχειρεί να επεξεργαστεί όργανα ανταλλαγής και συνομιλίας ανάμεσα σε πρόσωπα που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς.
Subtitle: 
Πέρασμα στην εικόνα, πέρασμα από την εικόνα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-455-429-8
Book pages: 
429
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Marc Henri Piault είναι διευθυντής ερευνών στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS), ανθρωπολόγος και κινηματογραφιστής. Οι πρόσφατες εργασίες του αφορούν τη Βραζιλία, ενώ παράλληλα έχει ειδικευτεί στη δυτική Αφρική. Διδάσκει οπτική ανθρωπολογία στη Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (EHESS).

Subtitle: 
Πέρασμα στην εικόνα, πέρασμα από την εικόνα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-455-429-8
Book pages: 
429
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο