Ανοιξιάτικα σιτηρά
Το βιβλίο αυτό με 30 κεφάλαια αναφέρεται στα ανοιξιάτικα σιτηρά, αραβόσιτο, ρύζι, σόργο, κεχρί.
Στην εισαγωγή παρατίθενται οι προοπτικές των σιτηρών στην Ελλάδα και διεθνώς.
Στη συνέχεια 12 κεφάλαια αφιερωμένα στον αραβόσιτο: -Οικονομική σημασία-Ιστορικόν και καταγωγή -Περιγραφή φυτού -Ταξινόμησις -Φάσεις Αναπτύξεως -Ομάδες και υβρίδια -Προσαρμοστικότης -Τεχνική καλλιεργείας -Σύνθεσις κόκκου -Χρησιμότης -Εχθροί -Γενετική Βελτίωσις -Τάσεις και μελλοντικαί προοπτικαί.