Product

Αντιστροφές

Product

Αντίστροφη διαδρομή

Αντίστροφες συναρτήσεις

Κωδικός:
121003
Description: 

Στο τεύχος αυτό δίνονται αποδείξεις και εξηγήσεις σε βασικά θέματα όπως:
- Γιατί δύο αντίστροφες συναρτήσεις οι οποίες ενώ έχουν το ίδιο πεδίο ορισμού και τον ίδιο τύπο δεν είναι ίσες. Μοναδική προφανώς εξαίρεση αποτελεί η ταυτοτική συνάρτηση.
- Τι ονομάζεται κοινό σημείο των γραφικών παραστάσεων δύο αντίστροφων συναρτήσεων;
- Πως βρίσκoυμε τα κοινά σημεία των γραφικών παραστάσεων δύο αντίστροφων συναρτήσεων και γιατί αυτά βρίσκονται μόνο πάνω στην διχοτόμο y = x.
- Πως συνδέεται η σύνθεση δύο τυχαίων συναρτήσεων με το θέμα των αντίστροφων συναρτήσεων;

8,26 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο τεύχος αυτό δίνονται αποδείξεις και εξηγήσεις σε βασικά θέματα όπως: - Γιατί δύο αντίστροφες συναρτήσεις οι οποίες ενώ έχουν το ίδιο πεδίο ορισμού και τον ίδιο τύπο δεν είναι ίσες. Μοναδική προφανώς εξαίρεση αποτελεί η ταυτοτική συνάρτηση. - Τι ονομάζεται κοινό σημείο των γραφικών παραστάσεων δύο αντίστροφων συναρτήσεων; - Πως βρίσκoυμε τα κοινά σημεία των γραφικών παραστάσεων δύο αντίστροφων συναρτήσεων και γιατί αυτά βρίσκονται μόνο πάνω στην διχοτόμο y = x. - Πως συνδέεται η σύνθεση δύο τυχαίων συναρτήσεων με το θέμα των αντίστροφων συναρτήσεων; - Ποια είναι η "μαθηματική" σημασία της εναλλαγής των μεταβλητών x, y στον τύπο της αντίστροφης συνάρτησης, και πότε δεν πρέπει να γίνεται αυτή η αλλαγή; Τέλος, περιέχονται αρκετές λυμένες ασκήσεις, για την καλύτερη κατανόηση όλων των εννοιών, που έχουν σχέση με τις αντίστροφες συναρτήσεις.
Subtitle: 
Τα κοινά σημεία των γραφικών τους παραστάσεων, αν υπάρχουν, βρίσκονται μόνο πάνω στην ευθεία y = x
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-93-0310-2
Book pages: 
55
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Σπούδασε μαθηματικά στο Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικής Μαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης και ανακυρήχθηκε πτυχιούχος του με βαθμό "άριστα". Στο ίδιο Πανεπιστήμιο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή και αναγορεύθηκε διδάκτορας μαθηματικών. Στη συνέχεια συνεργάστηκε επί μία διετία με τη Καθηγήτρια P. Liebermann του Πανεπιστημίου VII του Παρισιού πάνω σε θέματα της θεωρίας των spineurs και εφαρμογές αυτών στη φυσική. Είναι καθηγητής του ΤΕΙ Κοζάνης. Έχει διατελέσει για δύο θητείες αιρετός Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, καθώς και για δύο θητείες αιρετός Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Κοζάνης. Συμμετείχε σε ομάδες του Υπουργείου Παιδείας, σαν μαθηματικός - στατιστικολόγος, για τη μελέτη της επίδρασης των φοιτητών, την κοινωνική τους προέλευση, την εκπαιδευτική τους πορεία κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα ως επιστημονικός υπεύθυνος ή ως μέλος της επιστημονικής ομάδας του έργου και έχει δημοσιεύσει μελέτες του σε θέματα μαθηματικών σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Subtitle: 
Τα κοινά σημεία των γραφικών τους παραστάσεων, αν υπάρχουν, βρίσκονται μόνο πάνω στην ευθεία y = x
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-93-0310-2
Book pages: 
55
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο